Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ποιο μεγάλο Γυμνάσιο του Αγρινίου στεγάζονταν στο συγκεκριμένο κτίριo;

5o
Ένα παλιό, αλλά μεγάλο και επιβλητικό κτίριο δεσπόζει στην οδό Στράβωνος στην περιοχή της Γκένοβας Αγρινίου. Εκεί λοιπόν φιλοξενούσε ένα από τα μεγαλύτερα Γυμνάσια του Αγρινίου έως και την δεκαετία του ’90. Πρόκειται για το 5ο Γυμνάσιο. Στο κτίριο που βλέπετε υπήρχαν χρονιές που φοιτούσαν περισσότεροι από 500 μαθητές..agrinionews.gr/pio-megalo-gymnasio-tou-agriniou-stegazontan-sto-sygkekrimeno-ktirio-eos-tin-dekaetia-tou-90/

Εκείνη την εποχή μόνο το 5ο Γυμνάσιο εξυπηρετούσε τους μαθητές από μια μεγάλη  περιοχή που συμπεριλάμβανε  Παλαιό & Νέο Άγιο Χριστοφόρου, Άγιο Θωμά καθώς και όλους τους δρόμους βόρεια  της Καρπενησίου έως την περιοχή της Γκένοβας. Το 7ο Γυμνάσιο δεν υπήρχε, ιδρύθηκε το 1992.
Χρέη προαυλίου έκανε τότε ο δρόμος στην μπροστινή πρόσοψη του Σχολείου στην Οδό Στράβωνος στο ύψος της διασταύρωσης με την πάροδο Μιχαλακέα.  Όσοι φοιτούσαν εκεί θα θυμούνται τις σιδερένιες μεταφερόμενες μπασκέτες που κουβαλούσαν κατά το μάθημα της Γυμναστικής οι μαθητές από το ισόγειο του κτιρίου καθώς και το αυτοσχέδιο φιλέ για βόλλευ.
Τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του 5ου Γυμνασίου συνέπεσαν με την θεσμοθέτηση του Μαθητικού Φεστιβάλ, μιας διοργάνωσης που άφησε εποχή στην πόλη και με πρωταγωνιστές πολλούς μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.
Το σχολείο αργότερα μεταφέρθηκε σε σύγχρονο κτίριο στην οδό Γούναρη.
Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ότι πριν το 5ο Γυμνάσιο λειτουργούσαν  στο ίδιο κτίριο   Οικονομικό  Γυμνάσιο, όπως προέβλεπε το τότε εκπαιδευτικό σύστημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
WP_20160515_14_44_30_Pro
Η μπροστινή πρόσοψη του κτιρίου που χρησίμευε για προαύλιο
WP_20160515_14_42_14_Pro
Η πίσω πρόσοψη του κτιρίου
WP_20160515_14_42_18_Pro
gounari
Το 5ο Γυμνάσιο στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου