Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Mια συγκινητική πορεία στο Αγρίνιο (φωτό)

1
Προσθήκη λεζάντας

Μια ξεχωριστή στιγμή για το Αγρίνιο αποτέλεσε σήμερα το απόγευμα η «Πορεία Λαμπαδηδρομίας», προς τιμήν των 353.000 ψυχών της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Η εκκίνηση της πομπής έγινε στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και ο τερματισμός στην κεντρική Πλατεία του Αγρινίου. Οι συμετέχοντες κρατούσαν λαμπάδες και κεριά στη μνήμη των θυμάτων ενώ στην κεντρική πλατεία τραγούδησαν για την «πατρίδα που έχασα».
Η πορεία αυτή οργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη από τον Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς» και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του εορτασμού στη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Αγρινίου.
Στα πλαισια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντιών θα λάβουν χώρα και:
Αύριο Πέμπτη 19 Μαΐου στις 20:00, στην αίθουσα δημοτικού καταστήματος Αγίου Κων/νου, ομιλία του διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας κ. Ευριπίδη Γεωργανόπουλου με θέμα «Το ιδεολογικό υπόβαθρο της γενοκτονίας των Ποντίων», εκδήλωσης μνήμης από μέλη και φίλους του συλλόγου και έκθεση έργων του τμήματος ζωγραφικής του συλλόγου μας
-Την Δευτέρα 23 Μαΐου στις 20:00 στην αίθουσα δημοτικού καταστήματος Αγίου Κων/νου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου» , του Γιάννη Καλπούζου.
Το μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, θα τελεσθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και ώρα 09:30 στον Ι.Ν. Αγίου Κών/νου. 2 3 4 5 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου