Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

TO KINHMA Για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων


IMG_1260

Από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:





Εκατό περίπου χρόνια από την έναρξη των πράξεων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παράλληλα με αυτές και άλλων λαών της Ανατολής, η ιστορική μνήμη συντηρείται και είναι παρούσα. Για να θυμίζει ότι κάθε σφαγή, κάθε εκτοπισμός και βίαιος ξεριζωμός είναι αποτρόπαιος και καταδικαστέος. Προσβάλλει όλη την ανθρωπότητα.


Από το 1994 η Βουλή των Ελλήνων, μετά από εισήγηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνωρίζει την άδικη, μαζική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Ποντίων ως γενοκτονία. Που έγινε από τους Νεότουρκους στο όνομα της εθνικής, φυλετικής και θρησκευτικής δήθεν «καθαρότητας».


Σήμερα, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, θυμάται ξανά τη γενοκτονία αυτή, τιμά τη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου αλλά και με την ευκαιρία αυτή διακηρύσσει ότι οι λαοί και οι ηγεσίες τους έχουν χρέος να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά τόση παράνοια, τόσο ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης στο όνομα μίας συγκεκαλυμμένης μισαλλοδοξίας.


Μόνο με τη γνήσια πατριωτική ιστορική μνήμη, χωρίς τη φθηνή της εκμετάλλευση, με αναγωγές στο παρόν και το μέλλον, τιμάμε τα θύματα και αποτρέπουμε τις επαναλήψεις μιας τέτοιας φρικιαστικής ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου