Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Λαθρεμπόριο καπνού: Από την Πέμπτη οι απολογίες-από τον Μάρτιο τους παρακολουθούσαν

Λαθρεμπόριο καπνού: Από την Πέμπτη οι απολογίες-από τον Μάρτιο τους παρακολουθούσαν
Υπάλληλος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας στους συλληφθέντες – κατασχέθηκαν 785 κιλά κομμένου καπνού-πιθανές και άλλες συλλήψεις-διαφήμιζαν το λαθρεμπόριο καπνού από το διαδίκτυο!
Συνέχεια όπως φαίνεται θα υπάρχει στην σοβαρή υπόθεση λαθρεμπορίου καπνού και διακίνησης του από την Αιτωλοακαρνανία στην Αττική, που αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις και εκτεταμένη επιχείρηση που έγινε την περασμένη Δεύτερα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του agriniopress.gr από τους 16 εμπλεκομένους στην υπόθεση οι έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ανάμεσα σε αυτούς είναι και δυο αλλοδαποί.

Δέκα συλληφθέντες  εκ των οποίων οι τρεις κάτοικοι περιοχών του δήμου Αγρινίου (Αγρίνιο, Δ.Ε. Στράτου και Πανατωλικού) πρόκειται να απολογηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην 4η τακτική Ανακρίτρια Αθηνών.
Οι δε κατηγορίες έχουν να κάνουν  με την σύσταση συμμορίας και το λαθρεμπόριο καπνού σε βαθμό  κακουργήματος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και υπάλληλος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν το όλο κύκλωμα διακίνησης οργάνωνε κάτοικος της Αθήνας με καταγωγή από την περιοχή του Αγρινίου, που αφού παραλάμβανε μεγάλες ποσότητες  καπνού τις αποθήκευε και στη συνέχεια τις διακινούσε σε πελάτες στην Αττική. Μάλιστα, φέρεται να διαφήμιζε την δραστηριότητα αυτή μέσω του διαδικτύου και ίσως αυτό να ήταν και το μοιραίο λάθος του…
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις και ασκήσεις διώξεων εμπλεκομένων ενώ η μεταφορά του καπνού φέρεται γίνονταν με δέματα τόσο με ταξί όσο και με λεωφορεία, εξού και η εμπλοκή του υπαλλήλου του υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Ακριβώς επειδή οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία. Πάντως υπάρχουν στο προανακριτικο υλικό πολλές «καυτές» συνομιλίες που αποκαλύπτουν διακινήσεις σημαντικών ποσοτήτων καπνού, πολύ μεγαλύτερων από αυτές που κατασχέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου