Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Επίθεση από το ΚΙΝΗΜΑ για την καθυστέρηση στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ


Οξεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το ΚΙΝΗΜΑ με αφορμή την καθυστέρηση στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ, αφού όπως υποστηρίζουν από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου «μέχρι σήμερα, έχει υπογραφεί μόνο μία συμφωνία χρηματοδότησης μέσω του πακέτου Γιούνκερ στην Ελλάδα, με την οποία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα ενισχύσει με 15 εκατομμύρια ευρώ, επενδυτικό σχέδιο στην Κρήτη, για έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων».



«Είναι μια είδηση που θα πρέπει να μας προβληματίσει. Η συγκεκριμένη συμφωνία εκτός του άμεσου αποτελέσματος της εισροής 15 εκατομμυρίων ευρώ για ανάπτυξη στην χώρα θα ενισχύσει μία ελληνική προσπάθεια στον διεθνή ανταγωνισμό και το κυριότερο θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας. Και εδώ δυστυχώς έρχεται ο προβληματισμός», επισημαίνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
«Πόσο είναι το κόστος της εως τώρα καθυστέρησης στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ, της κατάθεσης του νέου αναπτυξιακού νόμου και πολλών άλλων χρηματοδοτικών λύσεων που υπάρχουν αλλά καθυστερούν ή μένουν ανενεργές; Ποιο είναι το κόστος αυτών των καθυστερήσεων στη δημιουργία θέσεων εργασίας; Σε λουκέτα στην αγορά; Στην ματαίωση επενδυτικών σχεδίων;», διερωτάται το ΚΙΝΗΜΑ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου