Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ο Κουτσούμπας στην κυβέρνηση: Είστε άπαιχτοι… - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κουτσούμπας στην κυβέρνηση: Είστε άπαιχτοι… - ΒΙΝΤΕΟ

«Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες». Με αυτή τη φράση άρχισε την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

«Προβάλλετε στο λαό 16 ολόκληρους μήνες συνεχώς τα ίδια κινδυνολογικά, εκβιαστικά και κάλπικα διλήμματα, αρκετά από τα οποία είναι αντιγραφή καρμπόν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση αφορά τους όρους σφαγής του λαού».
«Έχετε μπόλικο θράσος να προβάλλετε ως ριζική διαφορά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις την αντιυφεσιακή κατεύθυνση των μέτρων που εφαρμόζετε και αποδέχεστε» υπογράμμισε και συνέχισε:
«Όλοι σας υπηρετείτε τον ίδιο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης των κερδών των λίγων. Οι όποιες διαφορές σας αφορούν τους τρόπους, τις μορφές, τα μείγματα που όλα όμως καταλήγουν στο ίδιο τραγικό αποτέλεσμα: Σφαγή δικαιωμάτων, συνεχείς θυσίες μόνο από τους εργαζόμενους, από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ακριβώς γιατί όλα τα αφεντικά σας, εντός και εκτός Ελλάδας, απαιτούν φτηνή εργατική δύναμη, αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, νέα πεδία κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των λαών».
«Ως καλή είδηση θεωρείτε ότι κλείνει η αξιολόγηση με ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο - σκούπα. Πρέπει να σας το αναγνωρίσουμε, τα μέτρα που φέρνετε, και εσείς και οι προηγούμενοί σας δεν έχουν πάτο για τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Εσείς όμως έχετε και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι και το θράσος σας απύθμενο. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να σας χαρακτηρίσει κανείς  όταν πανηγυρίζετε πως καταφέρατε και κλείσατε τη διαπραγμάτευση χωρίς να ψηφίσετε επιπλέον μέτρα και την ίδια στιγμή φέρνετε τον κόφτη» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου