Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Το τηλεφώνημα Βούτση σε Γεννηματά... ξεκαθάρισε το τοπίο

Ν. Βούτσης - Φ. Γεννηματά


...ξεκαθάρισε το τοπίο...

Η διοργάνωση φωτογραφικής έκθεσης για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου με πρωτοβουλία του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, προκάλεσε έντονη κινητικότητα...
τόσο στην κυβερνητική πλευρά όσο και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική συγκυρία καθώς και το παρασκήνιο που έχει προηγηθεί για την εκδήλωση εγείρει διάφορα σχόλια και επιτρέπει ποικίλες ερμηνείες.

Στις 23 Ιουνίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Τιμώντας με θεσμικό τρόπο τη μνήμη, την πολιτική διαδρομή και το έργο του για τη χώρα, η Βουλή των Ελλήνων έχει ήδη εγκρίνει και προγραμματίζει τον επόμενο μήνα διοργάνωση έκθεσης φωτογραφικού υλικού όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα, η «Εφ.Συν.».

Ακολούθησε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, από τη Φώφη Γεννηματά.

Στην επιστολή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία, ωστόσο ζητά να προηγηθεί ειδική συνεδρίαση της Βουλής προς τιμήν του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, στην οποία να κληθούν να μιλήσουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων και της κυβέρνησης.

Την Τρίτη, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Βουλής με την Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Βούτσης διαβεβαίωσε την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δε θα παραστεί στην εκδήλωση της Βουλής.
Τη διαβεβαίωσε ακόμα ότι πρόκειται αποκλειστικά για μία εκδήλωση τιμής που ετοιμάζει το Ίδρυμα της Βουλής για τον πρώην πρωθυπουργό και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, απάντησε στην πρότασή της για ειδική συνεδρίαση της Βουλής λέγοντας ότι θα την βάλει προς συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου