Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Δυο προφυλακίσεις για το λαθρεμπόριο καπνού

geg-kapnos-athina2Στις φυλακές οδηγούνται δυο κατηγορούμενοι για την μεγάλη υπόθεση της ομάδας που διακινούσε και εμπορεύονταν τεράστιες ποσότητες  λαθραίου καπνού από το Αγρίνιο στην Αθήνα.Αναλυτικά προφυλακίστηκαν ο 44χρονιος κάτοικος της Αθήνας με καταγωγή από το Ξηρόμερο που κατηγορείται πως ήταν ο εγκέφαλος της ομάδας και ένας ακόμη 43χρονος από την Δ.Ε. Παναιτωλικού που διαμένει  σε χωριό του Αγρινίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για σύσταση και συμμορία και λαθρεμπόριο από κοινού.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απλή συνέργια και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους  εμφάνισης ανά δεκαπενθήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Μερικοί από αυτούς κλήθηκαν να καταβάλουν εγγύηση 7.000 ευρώ έκαστος.
Την υπεράσπιση ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων έχει αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος του Αγρινίου Παντελής Βαμβακάς, και σύμφωνα με πληροφορίες βασική υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων είναι η  αμφισβήτηση της διαδικασίας καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών των φερομένων ως μελών της ομάδας.
Παράλληλα αμφισβητείται και το μέγεθος της ποσότητας του καπνού που αποδίδεται στους κατηγορουμένους, τόσο αυτής που κατασχέθηκε όσο και αυτής που διακινούνταν. Η υπεράσπιση υποστηρίζει πως αυτές οι ποσότητες είναι πολύ μικρότερες στην πραγματικότητα.
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, αναζητούνται και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%ce%b4%cf%85%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%ce%b8%cf%81%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%bf/#sthash.3mqDR30Y.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου