Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Παπακωνσταντίνου για Γιώργο Παπανδρέου: «Ανοιχτός και φιλικός, διαφορετικός από άλλους πολιτικούς»

Στο βιβλίο του «GAME OVER- Η αλήθεια για την κρίση», ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρεται μεταξύ άλλων στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συνυπήρξαν πολιτικά για πολύ καιρό…

Ειδικότερα, όπως γράφει ο κ. Παπακωνσταντίνου: «O Γιώργος Παπανδρέου είναι σύνθετη προσωπικότητα. Παρότι ανοιχτός και φιλικός, χωρίς τη συνηθισμένη αλαζονεία πολλών πολιτικών, δε σε αφήνει πραγματικά να πλησιάσεις πολύ κοντά του. Είναι ίσως αυτός ένας μηχανισμός αυτοπροστασίας κάποιου που έζησε στη δημόσια σφαίρα σε όλη του τη ζωή. Παρά το γεγονός ότι δούλεψα κοντά του πολλά χρόνια και παρά την όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, που μου έδειχνε, υπήρχε πάντα μια απόσταση, την οποία σεβάστηκα κι εγώ εξαιτίας της αντίληψης, που είχα για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε ο καθένας να επιτελεί τον ρόλο του.
Πάντα πίστευα πως διέφερε από τους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς. Αισθανόμουν άνετα με τον βασικό πυρήνα των πεποιθήσεών του- μείγμα αμερικανικού φιλελευθερισμού και σκανδιναβικής σοσιαλδημοκρατίας- ο οποίος απείχε από την κρατούσα άποψη στα πολιτικά κόμματα. Μου άρεσε η κοσμοπολίτικη προσέγγισή του για τη ζωή και την πολιτική, το μη παραδοσιακό του στιλ, η διάθεσή του να δώσει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους.
Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαινίασε μια σειρά από καινοτομίες, για να ανανεώσει το κουρασμένο και φθαρμένο κόμμα, επιχειρώντας- όχι πάντα με επιτυχία- να τα ‘’αλλάξει όλα’’. Ως σύγχρονος και αντικομφορμιστής πολιτικός μιλούσε και στις νεότερες γενιές και στην ανάγκη για ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου