Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

«Πλεύση Ελευθερίας»: Το νέο της κόμμα παρουσιάζει η Ζωή... ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ«Πλεύση Ελευθερίας»: Το νέο της κόμμα παρουσιάζει η Ζωή
ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Το νέο της κόμμα, με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας», παρουσιάζει σήμερα η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ήδη, η ίδια έχει δώσει ένα πρώτο στίγμα του ανένδοτου αγώνα μέσω του συμβόλου του νέου κόμματος. Τα έξι πανιά του καραβιού της «Πλεύσης Ελευθερίας» σε σχήμα «Δ» συμβολίζουν...
τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44). Η έναρξή της ωστόσο έχει καθυστερήσει. Όπως η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου επισημαίνει, η σημερινή εκδήλωση θα σημάνει την «πλεύση μας προς το μέλλον».

Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος δίνουν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου. Το «παρών» δίνει, επίσης, ο επικεφαλής του κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς και μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης, αλλά και δικηγόροι που συμμετείχαν στην Επιτροπή για τις αποζημιώσεις.

«Ξεκινάμε το συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για τη δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας» αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηριστικά.

Η ίδια εξηγεί ότι το νέο κόμμα επιθυμεί να «αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι».

Η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου


Η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά
Η ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά
Οι ηθοποιοί, Βάσια Παναγοπούλου και Χάρης Σιώζος
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου