Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Απάντηση-«φαρμάκι» Ξεκαλάκη στον Κωνσταντινόπουλο!

«Σήκωσε το γάντι» ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης μετά την πρωινή… τηλεοπτική επίθεση εις βάρος του από τον βουλευτή του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ο κ. Ξεκαλάκης στην απάντησή του κάνει λόγο για «ακύρωση της ιστορίας και της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ» και για «ευκαιριακή προσωπική πολιτική αναβάπτιση», «καρφώνοντας» τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλο, ενώ καταλήγει λέγοντας πως έχει «στραμμένο το βλέμμα του αποκλειστικά και μόνο στην επίλυση εσωκομματικών διαφορών, κάτι που δεν υπηρετεί την κοινή προσπάθεια».
Yπενθυμίζεται, πως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Ξεκαλάκη, λέγοντας πως «ο γραμματέας δεν μπορεί να υπηρετήσει τις αποφάσεις του συνεδρίου, να παραιτηθεί» και υπενθύμισε μάλιστα, ότι «πρόκειται για στενό συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη και της Φώφης Γεννηματά».
Aναλυτικά η απάντηση του Στέφανου Ξεκαλάκη:
«Η ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση της παράταξης, ώστε ο πολιτικός μας χώρος να πρωταγωνιστήσει ξανά στις εξελίξεις, δεν αποτελεί παραταξιακό, αλλά πατριωτικό καθήκον για να ηττηθεί η φαυλότητα, ο οπορτουνισμός και ο φτηνός λαϊκισμός που κυριαρχούν σήμερα στον πολιτικό βίο της Χώρας.
Γι αυτή την ανασυγκρότηση παλεύουμε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κι εγώ προσωπικά, και η μόνη προαπαίτηση που βάζουμε είναι να στηριχθεί σε μια βάση αξιακή, ηθική, πολιτική, ιδεολογική και όχι σε λογικές μοιράσματος αξιωμάτων.
Με πρόταγμα την ηθική στην πολιτική, θεωρώ αδιανόητη την προσπάθεια ορισμένων να ακυρώσουν την ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, στο βωμό μιας ευκαιριακής προσωπικής πολιτικής αναβάπτισης.
Όσοι σήμερα, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που ανακοινώνεται η επιτροπή διαλόγου και κάνουμε το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του εγχειρήματος, έχουν τη σκέψη και το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά και μόνο στην επίλυση εσωκομματικών διαφορών, δεν υπηρετούν την προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου