Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Στο πλευρό των προσφύγων ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας



Στο πλευρό των προσφύγων ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας

      

Δίπλα στους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο παραθεριστικό κέντρο LM Village της Μυρσίνης βρέθηκαν την Πέμπτη τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος θα προσφέρουν τόσο νομική όσο και ανθρωπιστική βοήθεια, το πρώτο μέρος της οποίας μεταφέρθηκε σήμερα στη Μυρσίνη από τους δικηγόρους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος «ήρθαμε για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας που οι καταστάσεις που βιώνουν στην πατρίδα τους τους έχουν αναγκάσει να έρθουν πρόσφυγες στη δική μας πατρίδα και να δηλώσουμε τη συμπαράσταση των μελών του δικηγορικού συλλόγου αλλά και γενικότερα ολόκληρης της νομικής κοινότητας στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ο πρόεδρος του ΔΣΗ αναφέρθηκε στη νομική στήριξη που μπορεί να παρέχει ο σύλλογος στους πρόσφυγες σε θέματα διαδικασίας ασύλου και ήδη υπάρχει ομάδα μέσα στο σύλλογο που ασχολείται με το θέμα αυτό. Συμβολή θα έχει ο σύλλογος και στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών ώστε να υπάρξει επιτροπεία για αυτά. Επίσης ο σύλλογος κινείται στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης υλικής βοήθειας για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων σε συνεργασία με τα μέλη του αλλά και άλλους φορείς και δομές της Πολιτείας.

Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει συνάντηση με το δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και φορείς του δήμου. «Θεωρούμε ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μας ανθρωπιστική. Η Ελλάδα έχει ζήσει καταστάσεις προσφυγιάς και μετανάστευσης. Τα προβλήματα αυτά έχουν περάσει στο DNA των Ελλήνων, άρα δεν μπορούμε παρά να νοιώθουμε αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους και να αισθανόμαστε ότι είναι ηθική μας υποχρέωση να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο τους δεδομένου ότι είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι προερχόμενοι από εμπόλεμες κοινωνίες και έχουν βιώσει πολλοί από αυτούς από πολύ μικρή ηλικίας καταστάσεις που κανείς από εμάς δεν θα ήθελε να ζήσει και να αντιμετωπίσει στη ζωή του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρουλόπουλος.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου