Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σχεδίαζε μαζικές προωθήσεις στην Ιταλία το κύκλωμα της «Αερολέσχης της μεγάλης φυγής»

koi-dialogos-kykloma-aerolesxiΝέα αποκαλυπτικά στοιχεία είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την δράση του κυκλώματος που προωθούσε «πρόσφυγες V.I.P.»  από το Μεσολόγγι στην Ιταλία με μικρά αεροσκάφη, έχοντας σαν ορμητήριο το μικρό αεροδρόμιο της Αερολέσχης του Μεσολογγίου.Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η τηλεόραση του Σκάϊ , τα μέλη του κυκλώματος φέρεται να πανηγύριζαν μόλις έκλεισαν τα σύνορα στην Ειδομένη, ενώ αλίευαν πρόσφυγες από εκεί προβλέποντας πως πλέον οι δουλειές «ανοίγουν» με την εκμετάλλευση του διαδρόμου δυτικής Ελλάδας – Ιταλίας. Ετσι προγραμμάτιζαν απευθείας δρομολόγια προς Ιταλία από την Τουρκία και περά από τις.. τακτικές πτήσεις από Μεσολόγγι, θα υλοποιούνταν και θαλάσσια δρομολόγια με μεγάλα ταχύπλοα προφανώς από θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέλος  του κυκλώματος, φέρεται σε συνομιλία να λέει στον αρχηγό  πως μπορεί να μετακινήσει με αυτόν τον τρόπο ακόμη και 2.000 άτομα την εβδομάδα, με μεγάλα ταχύπλοα που μπορούν να μεταφέρουν έως και πενήντα άτομα τη φορά!
Να θυμίσουμε πως η τελευταία πτήση του κυκλώματος ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου ενώ μεταξύ άλλων για την υπόθεση κατηγορείται πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και νυν πρόεδρος της Αερολέσχης της περιοχής και ο ξάδελφος του πιλότος που έχει προφυλακιστεί. Για τον πρώην δήμαρχο έχει οριστεί εγγύηση 200.000 ευρώ.
Μέσα έξι μήνες τα μέλη του κυκλώματος είχαν καταφέρει να προχωρήσουν σε δώδεκα πτήσεις με πρόσφυγες, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ.
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%af%ce%b1%ce%b6%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%89%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%84%ce%b1/#sthash.3FD71CPT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου