Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η αύξηση της ρευστότητας κλειδί – η κυβέρνηση στον αντίποδα

Untitled
Από τον Τομέα Επανεκκίνησης της Οικονομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να κλείσει άρον άρον τη διαπραγμάτευση και έχουν δεί την εικόνα της δημοσιότητας θα επιτείνουν τα προβλήματα της οικονομίας και θα απομακρύνουν την έξοδο απο την κρίση.
Με την ανεργία να είναι στο 25%, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και την οικονομία πεισματικά σε ύφεση, η κυβέρνηση επιλέγει να εξαφανίσει το βασικότερο, εν ανεπαρκεία, οικονομικό αγαθό, τη ρευστότητα.
Αντί να κινητοποιήσει τις εν υπνώσει δυνατότητες αύξησης της ρευστότητας στην οικονομία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Προτείνει μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν σε όξυνση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Και το κάνει χρησιμοποιώντας τον πιο κοινωνικά άδικο τρόπο,την αύξηση των έμμεσων φόρων.
Με τον αναπτυξιακό νόμο στις καλένδες, το πακέτο Γιούνκερ σε ατέρμονη περίοδο σχεδιασμού, το μεγαλύτερο μέρος του ΕΣΠΑ για τους λίγους μεγάλους και τις καινοτόμες ιδέες, όπως το crowdfunding, σε χρήση μόνο για επικοινωνία ή στην αφάνεια, η κυβέρνηση οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τη μεσαία τάξη σε κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου