Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ο Κουβέλης έτοιμος για κοινή εκλογική κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Κουβέλης έτοιμος για κοινή εκλογική κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ




Σαν σκηνή από τα... (πολιτικά) προσεχώς, θύμιζε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οποίας ηγείται ο Φώτης Κουβέλης. Τόσο ο...
τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, όσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αλλά και η παλαιά υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδειξαν το δρόμο της κοινής εκλογικής καθόδου.

Πολλώ μάλλον που, «οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να βρίσκονται σε στάση αναμονής», όπως υπογράμμισε ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος ζήτησε «τις μέγιστες δυνατές κοινωνικές και πολιτικές συμπαρατάξεις», με ζητούμενο την προοδευτική διακυβέρνηση εντός του μνημονίου», υπόθεση δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη, όπως είπε. «Είναι η σύγχρονη αριστερή πρόκληση της περιόδου που διανύουμε», πρόσθεσε.

Αν όμως ο Φ. Κουβέλης έδειξε να αφήνει πίσω του τα γεγονότα που οδήγησαν τον ίδιον όπως και εκείνους που τον ακολούθησαν στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Θυμήθηκε, έτσι, τις καλές στιγμές που είχε με τον Φ. Κουβέλη (π.χ. στη δημιουργία του Συνασπισμού), αλλά και τις... κακές, όπως τους «εμφύλιους ενδο-αριστερούς πολέμους». Έδωσε όμως το στίγμα της θέσης του, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού θα μπορούσε να πει κανείς, σημειώνοντας: «Τα εφήμερα πάθη πρέπει να συγκρατούνται, ιδίως αφού τα στρατηγικά συμφέροντα της Αριστεράς και των κοινωνικών τάξεων που αυτή εκπροσωπεί, μας υποχρεώνουν να είμαστε μαζί». Παρατήρηση που αφορά, όπως διευκρίνισε, και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η οποία, και αυτή, επιχειρηματολόγησε υπέρ της ανάγκης δημιουργίας μιας νέας προοπτικής στα πολιτικά πράγματα και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ειδικότερα, αμέσως μόλις κλείσει η αξιολόγηση μάλιστα.

Ο Γ. Δραγασάκης είπε, τέλος, και κάτι που ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Φ. Κουβέλη, όπως μάθαμε. Ότι εκείνος (ο Φ. Κουβέλης δηλαδή) διείδε εγκαίρως το νέο διπολισμό, τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη ρεβανσιστική Δεξιά (χαρακτηρισμό που επανέλαβε ακόμη 1-2 φορές στην ομιλία του) και τον ευρύ προοδευτικό πόλο.

Μεταξύ αυτών που παρέστησαν ήταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Μ. Δαρειώτης, ο διευθυντής της Κ.Ο. Κ. Ζαχαριάδης, ο διευθυντής του γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων του πρωθυπουργού Τ. Παυλόπουλος. Από τον κυβερνητικό χώρο, οι γ.γ. Εργασίας Ανδρ. Νεφελούδης και Δικαιοσύνης Κ. Παπαϊωάννου. Παρούσες ακόμη οι κυρίες Κοππά, Γιαννακάκη και Κατερίνα Διαμαντοπούλου, τέλος, ο συγγραφέας Β. Βασιλικός.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου