Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Το ΚΙΝΗΜΑ «πυροβολεί» την κυβέρνηση! «Στρατηγική του τίποτα, κυβερνούν με… επικοινωνία και φιέστες!»

Με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα ότι «δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls, η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα εξυπηρετείται», το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθεί.

Όπως αναφέρει το ΚΙΝΗΜΑ, «το 39% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με την έρευνα της Endeavor Greece, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον Ιούλιο 2015, λίγο μετά την επιβολή των capital controls.
«Η κυβέρνηση, δια στόματος Μάρδα, δεν είδε ούτε την πτώση των πωλήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ούτε τη μείωση της απασχόλησης, ούτε την μείωση του Δείκτη Εμπιστοσύνης, ούτε τις δυσκολίες προμήθειας πρώτων υλών, ούτε ούτε τις ακυρώσεις επενδυτικών σχεδίων. Μια ματιά στα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας (1/2016) θα αρκούσε για την ενημέρωση τους. Η αντίληψή τους για τη διακυβέρνησης λέει πως τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με “επικοινωνία”, αξιολογικές κρίσεις, εχθρούς και φιέστες. Ποτέ με σχέδιο και βήματα για βιώσιμες λύσεις», επισημαίνει μεταξύ άλλων το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
«Αδυνατούν, 15 μήνες μετά την εκλογή τους, να αντιληφθούν το αντικείμενο και την ευθύνη της διακυβέρνησης. Η σταθερότητα, τα μέτρα πρόσβασης των επιχειρησέων σε κεφάλαια και ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο δεν είναι προτεραιότητα. Προτιμούν, για μία ακόμη φορά, την επιβολή φόρων αντί του χτυπήματος της γραφειοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων, με επιστροφή στην κανονικότητα και άρση των capital controls», αναφέρει ο Τομέας Οικονομικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και καταλήγει: «Η ελπίδα για συνετή διαχείριση και θετικές παρεμβάσεις στην αγορά, έχει μετατραπεί σε αγωνία για το επόμενο τυχαίο ή το επόμενο μοιραίο χτύπημα από την νέα «στρατηγική» του τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου