Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Τσακαλώτος: Δεν μπορείς να νομοθετήσεις προληπτικά στην Ελλάδα...Τσακαλώτος: Δεν μπορείς να νομοθετήσεις προληπτικά στην Ελλάδα

Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων, υποστήριξε υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος...
κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε συνεργασία, με τους Ευρωπαίους αναζητούμε έναν μηχανισμό δέσμευσης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές ιδέες, προσέθεσε.

«Κρατήσαμε την υποχρέωση μας για πακέτο μεταρρυθμίσεων με στόχο το 3% επί του ΑΕΠ, παρόλα αυτά τόνισε πως το ΔΝΤ εκτιμά πως η απόδοση των μέτρων που προτείνουμε θα αποφέρει 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, και για το λόγο αυτό ζητείται ένα προληπτικό πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ για να καλυφθεί η διαφορά στην περίπτωση που ο σημερινός σχεδιασμός δεν αποφέρει τον προσδοκώμενο στόχο» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.


Συνδέοντας τα μέτρα με το χρέος ανέφερε ότι οποιαδήποτε λύση συμφωνηθεί πρέπει να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες της Ευρώπης και τους επενδυτές πως η «Ελλάδα αλλάζει», και πως θέλει να αλλάξει τον «φαύλο κύκλο που βρισκόμαστε σε ενάρετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου