Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Παναιτωλικός: Γιορτή νεολαίας με χορό, ποδόσφαιρο και μηνύματα κατά της βίας και του ρατσισμού

DSCN2113Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγη ώρα η φετινή «Γιορτή Νεολαίας » στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Η γιορτή που παρακολουθήθηκε από εκατοντάδες μαθητές της περιοχής , είχε φέτος αντιρατσιστικό μήνυμα: «ΒΙΑ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ: Έξω από το Σχολείο, το γήπεδο, την κοινωνία» ήταν το φετινό μήνυμα της γιορτής.

Οι μαθητές γέμισαν τις κερκίδες του γηπέδου, του έδωσαν χρώμα, ενώ από τη γιορτή δεν έλειψαν ο χορός , το τραγούδι.
DSCN2127
Η εκδήλωση περιελάμβανε αγώνες ποδοσφαίρου τους οποίους πήραν μέρος η Επαγγελματική ομάδα του Παναιτωλικού, η ομάδα Κ17, η ομάδα Παλαίμαχων Παναιτωλικού, η Μικτή ομάδα μαθητών Λυκείων, η ομάδα του 2ου Λυκείου Αγρινίου (Πρωταθλήτρια Αιτωλ/νίας), η Μικτή ομάδα Καθηγητών/Δασκάλων.
Επίσης, ακολούθησε  καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς», της Φιλαρμονικής Δήμου Αγρινίου, της Σχολής Χορού «Dance Academy» Ελένης Πίσιου, των αδελφών Κονταξίου (πρωταθλητές Free Style Football).
DSCN2129
Κάθε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο συμμετείχε με δικά του πανό και συνθήματα, κάνοντας το «Γήπεδο Γιορτή» και στέλνοντας το μήνυμα ότι η Βία, ο Ρατσισμός, το bullying, η ξενοφοβία, πρέπει να αποβληθούν οριστικά από το Σχολείο, το γήπεδο, την κοινωνία.
Με την τελετή έναρξης υπήρξε παρέλαση των ομάδων. Ακολούθησαν αγώνας και στη συνέχεια δρώμενο αφιερωμένο στο προσφυγικό  από τον Σύλλογο Ποντίων «Δ. Ψαθάς»
DSCN2150
Ιδιαίτερα το ενδιαφέρον κέρδισε ο αγώνας μεταξύ της μικτής ομάδας των Λυκείων του Αγρινίου  με την  Επαγγελματική ομάδα του Παναιτωλικού.
Ακολούθησαν εκτελέσεις πέναλτι μαθητών στους τερματοφύλακες Παναιτωλικού
Τέλος, απονεμήθηκαν αναμνηστικά  στους συμμετέχοντες, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με χορευτικό και την είσοδο των μαθητών στον αγωνιστικό χώρο που χόρεψαν και τραγούδησαν .
DSCN2154
DSCN2185
DSCN2204
DSCN2242
DSCN2252
DSCN2256
DSCN2272
DSCN2331
sup-giorti-neolaias-panai3
sup-giorti-neolaias-panai4
sup-giorti-neolaias-panai5
sup-giorti-neolaias-panai6
sup-giorti-neolaias-panai7
sup-giorti-neolaias-panai8
sup-giorti-neolaias-panai9
sup-giorti-neolaias-panai10
sup-giorti-neolaias-panai11
sup-giorti-neolaias-panai13
sup-giorti-neolaias-panai14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου