Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Η απάντηση του Μαξίμου για τα πόθεν έσχες Τσίπρα-Παππά

erwtimata-apo-ta-nea-gia-ta-pothen-esxes-tsipra-kai-pappaΗ συμμετοχή του στην τεχνική εταιρία δεν εμφανίζεται στα πόθεν έσχες του Αλ. Τσίπρα, καταγγέλλουν τα ΝΕΑ. Απελπισμένος ο Ψυχάρης, απαντά το Μαξίμου.

Νέα επεισόδιο στην κόντρα του πρωθυπουργού με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, μετά από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, το οποίο αναφέρεται στην τεχνική εταιρία που συστήθηκε το 2007 από τους Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά και λύθηκε στο τέλος του 2015.
Τα ΝΕΑ θέτουν ερωτήματα για τους λόγους που αυτή δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του σημερινού πρωθυπουργού το 2010 και το 2011, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απαντά κάνοντας λόγο για "παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας", χαρακτηρίζει "απελπισμένο" τον Στ. Ψυχάρη και σημειώνει ότι η εταιρεία έχει δηλωθεί κανονικά στις δηλώσεις πόθεν έσχες. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του Ζαννέτ στις αρχές του 2010,  λίγο μετά την εκλογή του στη Βουλή, όμως τόσο η συμμετοχή του στην εταιρία, όσο και η μεταβίβαση του ποσοστού του δεν εμφανίζεται στα πόθεν έσχες του. 
Η πρώτη παράλειψη αφορά τη μη δήλωση της συμμετοχής του στο πόθεν έσχες του 2011 (χρήση 2010) και η δεύτερη τη μη δήλωση της μεταβίβασης του μεριδίου του, όπως και του ποσού των 33.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε από την αδελφή του για την απόκτηση του 1/3 της εταιρείας στο πόθεν έσχες του 2012 (χρήση 2011).
Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρία έως τη λύση της, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015 και είναι άγνωστο εάν υπάρχει αναφορά για την εταιρία στα πόθεν έσχες του, καθώς δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών προσώπων μετά το (έτος χρήσης) 2011.

Το οικόπεδο στη Σέριφο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τεχνική εταιρία με την επωνυμία «Αγνάντι ΟΕ» και άγνωστη λοιπή δραστηριότητα, εμφανίζεται να έχει αποκτήσει οικόπεδο έξι στρεμμάτων στη Σέριφο το καλοκαίρι του 2007, λίγους μήνες μετά την ίδρυσή της.
Τα Νέα δημοσιεύουν το ιδιωτικό συμφωνητικό της σύστασης Ομόρρυθμης Εταιρίας «Χ.Καραμάνος - Ν.Παππάς - Α.Τσίπρας Ο.Ε.», της οποίας σκοπός είναι η κατασκευή οικοδομών και η ανάληψη κατασκευαστικών εργολαβιών. Το αρχικό κεφάλαιο ανερχόταν στις 99.000 ευρώ (από 33.000 ευρώ έκαστος) και το 2015 τίθεται σε εκκαθάριση.
Ο Χρήστος Καραμάνος είναι πολιτικός μηχανικός, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014 εξελέγη στο συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.

H ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»
Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.
Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!
Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!
Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).
ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.

Τα δημοσιεύματα που παρελθόντος: 

 

 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου