Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Συμφώνησαν και προχωράνε μαζί στη Δημοκρατική Παράταξη χωρίς το Γιώργο, Σημίτης-Βενιζέλος

    
ImageHandler

Απηύθηναν κάλεσμα σε όλες τις προσωπικότητες που μπορούν να συμβάλλουν στο νέο εγχείρημα στο χώροτης Προοδευτικής Παράταξη και προχωράνε στη συγκρότησή της

Δεν είχαν  λόγο να τραβήξουν ιδιαίτερα εισ μάκρος την κουβέντα τους Βενιζέλος – Σημίτης, καθώς η συνάντηση των δυο αντρών διήρκησε μόλις μια ώρα στη Βουλή σε αντίθεση με τη χθεσινή που προηγήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου.
“Καλή και ειλικρινή” σε όλα τα θέματα χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, που είχε με τον Κώστα Σημίτη , ενώ η είδηση  βρισκόταν στο τέλος όταν ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανήγγειλε επίσημα ότι προχωρά στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης με βασικό κορμό το ΠΑΣΟΚ.
Ως γμωστόν στη χθεσινή μαραθώνια συνάντησ με τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε στο ΥΠ.ΕΞ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώθηκε πλήρης διάσταση απόψεων ( διαφωνία ) σε ότι έχει να κάνει με την εκλογική ένταξη-απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού βγήκε προς επιβεβαίωση, ανακοίνωση, λίγο αργότερα, στην οποία επισημαίνεται ότι η ίδρυση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι η καλύτερη επιλογή στη σημερινή συγκυρία για το παρόν και9 το μέλλον του χώρου και απευθήνει κάλεσμα σε όσους θέλουν να συνδράμουν στην σύστασή της.
“ Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας» αναφέρει το δ.τ.
Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διήρκησε μία ώρα, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι ήταν μια καλή και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα, ενώ όπως ενημέρωσε Προφανώς, μιλήσαμε και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.”
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της χθεσινής μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κατά την οποία ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε ενστάσεις και διαφωνίες τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο αν.υπ.Υγείας Λεων.Γρηγοράκος, που ανήκει στους “πιστούς” του Ευάγγελου Βενιζέλου, μιλώντας στο VIMA FM χαρακτήρισε ως “χαράς Ευαγγέλια” το ενδεχόμενο να επαναδραστηριοποιηθεί και επίσημα ο Κώστας Σημίτης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου