Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Υπό βροχή οι απεργιακές συγκεντρώσεις (φωτο-video)

        
koi-apergia27-11-14-3Με περιορισμένη συμμετοχή εξαιτίας και των άσχημων καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκαν και στο Αγρίνιο, η εκδηλώσεις που οργάνωσαν συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τον προϋπολογισμό του 2015.
koi-apergia-emporoi-27-11-142 koi-apergia-emporoi-27-11-143

Στο Αγρίνιο, έμποροι το πρωί συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο Παπαστράτου (φωτο) . Οι έμποροι συγκεντρώθηκαν στον πεζόδορμο και ανήρτησαν πανό ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης  ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στην απόφαση να κλείσουν τα μαγαζιά τους «τιμώντας την ιστορία του Συλλόγου και του κλάδου στο Αγρίνιο» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενω εξέφρασε την συμπαράσταση των εμπόρων στα αιτήματα των απεργών.
koi-apergia-emporoi-27-11-141
Λίγο μετά τις 10 ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας και στην οποία μίλησαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Ειδικότερα χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλ/νιας Σπύρος Κοτοπούλης και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Ραμμόπουλος, αντιπρόεδρος του ΕΚΑ.
koi-apergia-pame-27-11-143
Στον χαιρετισμό του ο κ. Κοτοπούλης παρέθεσε τα βασικά προβλήματα των αγροτών, με την φορολόγηση τους,  τα τεκμήρια, τις κατασχέσεις, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, τις ζημιές, τις ασθένειες, τους βοσκοτόπους κλπ. «Πρέπει με όλες μας τι δυνάμεις να αγωνιστούμε για την επιβίωση μας δινοντας προοπτική στον καθημερινό αγώνα για μια άλλη πολιτική εξουσία με στόχο τη λαϊκή ευημερία. Στον αγώνα να συναντηθούμε με τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναικες και τη νεολαία των λαϊκων οικογενειών»  σημείωσε ο κ. Κοτοπούλης.
koi-apergia-pame-27-11-141
Μετα την ολοκλήρωση των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
 Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων του Αγρινίου το πρωί, ήταν σχεδόν καθολική.
koi-apergia27-1-14-1koi-apergia27-11-14-2
Με σαφείς αιχμές σε βάρος της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ , της συγκυβέρνησης,  του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά τοπικών συνδικαλιστικών σωματείων ξεκίνησε την ομιλία του κ. Ραμμόπουλος. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τα Δ.Σ. των Συλλόγων  των εργαζομένων του δήμου Αγρινίου αλλά και του νοσοκομείου ότι δεν ενημέρωσαν και δεν κινητοποίησαν τα  μέλη τους για την σημερινή απεργία.
koi-apergia27-11-14-4«Το ταξικό κίνημα το ΠΑΜΕ δεν σκορπάει. Κάποιοι έμειναν θεατές χωρίς δουλειά από τα κάτω και δεν έκαναν ούτε Δ.Σ. ούτε συνελεύσεις να οργανώσουν την πάλη. Αύριο θα λένε ότι δεν ακολουθεί ο κόσμος… Πατάνε στα βάσανα των λαϊκών οικογενειών… Η λύση δεν είναι αλλαγή στην κορυφή για να σωθούμε. Ποιοι να σωθούνε,  ο λαός ή οι αστοί;»  τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑ.
Είπε ακόμη πως στήνεται «γαϊτανάκι» με την τρόικα και επιδιώκεται να συσκοτιστεί η πραγματική ταξική ουσία των «παζαριών» είτε από την σημερινή κυβέρνηση είτε από μια αυριανή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους όποιους συμμάχους του. Πρόκειται όπως είπε για «προαπαιτούμενα» της συνέχισης της ίδιας πολιτικής της καπιταλιστικής ανεξάρτητα από τον διαχειριστή της διακυβέρνησης.
koi-apergia-pame-27-11-144
Παράλληλα κάλεσε σε συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στο Σύνταγμα την 1η Νοεμβρίου.
Λίγο μετά τις 10:30 ξεκίνησε και η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ που οργανώθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με δημοσιοϋπαλληλικά Σωματεία του Αγρινίου.
DSCN4542 DSCN4545 DSCN4550 koi-apergia-adedy-27-11-141 koi-apergia-adedy-27-11-142 koi-apergia-adedy-27-11-143 koi-apergia-adedy-27-11-144 koi-apergia-adedy-27-11-145
Αναλυτική ενημέρωση και video σε λίγο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου