Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι…








Ο χάρτης της αυριανής Πανελλαδικής απεργίας…

Ασφαλιστικό, περικοπές, απολύσεις και γενικότερα η κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, πρωταγωνιστούν στο...
κάλεσμα της ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για την Πανελλαδική απεργία της Πέμπτης. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι, ενώ προβλήματα θα σημειωθούν στις μετακινήσεις.

Η συγκέντρωση, έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν επίσης στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην απεργία συμμετέχουν, δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι μεταξύ άλλων διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας, ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Γιατροί

Παράλληλα, από τα καθήκοντά τους θα απέχουν και οι γιατροί, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, να ζητεί προσλήψεις μόνιμων γιατρών, αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας.

Τραπεζικοί υπάλληλοι

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα συμβάλουν σε μια κοινή προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα έχει, όμως, ως επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Μπλάκ άουτ σε αεροδρόμια - λιμάνια

"Στο χορό" των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι ελεγκτές εναέριων πτήσεων. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν την Πέμπτη θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία προκειμένου να ενημερωθούν για το εάν και πότε θα γίνουν οι πτήσεις που ακυρώνονται.

Προβλήματα θα σημειωθούν και στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ναυτιλίας (λιμενεργάτες, ναυτεργάτες κλπ). Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, διακηρύσσει, ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά κάθε συνάδελφο, που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία, ενώ απαιτεί την τελική κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των Ελλήνων ναυτικών.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Μετρο το Τραμ και τον ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

ΗΣΑΠ - Μετρό: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. και από τις 16:00 έως της λήξη της κυκλοφορίας.

Τραμ: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 π.μ και από τις 17:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα εκτελούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τη συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης ανακοίνωσε η ΠΟΣ, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε, πως λόγω της κινητοποίησης, αναστέλλονται τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου