Ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ και άλλα δέκα άτομα φέρονται σύμφωνα με έρευνα της Εισαγγελίας να εμπλέκονται σε σπείρα που εκμεταλλευόταν εύπορους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, πρόκειται για τον Ευάγγελο Παπανικολάου, πρώην βουλευτή Αργολίδας που είχε καταδικαστεί για απάτες το 2013.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση, διακεκριμένη  πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και ψευδορκία μάρτυρα.
Ο πρώην βουλευτής φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της «σπείρας» ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος επικύρωσε το 2013 εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο τέως βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Ευάγγελος Παπανικολάου του Ηλία σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.
Ο κ. Παπανικολάου σχετικά με την προηγούμενη καταδίκη του παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες.
Λόγω των γνωριμιών αυτών έλεγε ψευδώς ο επίμαχος βουλευτής ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Μάλιστα μπορούσε να τα διορίσει σε θέσεις που εκείνοι επιθυμούσαν και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ και χωρίς να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.
Η δικογραφία πάντως για την εν λόγω εταιρεία δολοφόνων αναφέρει ότι η σπείρα εντόπιζε μοναχικούς ανθρώπους που ήταν εύποροι και να έφταχναν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του.