Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σφίγγει η θηλιά…





«Η χώρα θα παραμείνει υπό τον αυστηρό έλεγχο και τη σκληρή κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ»…

Δεν είναι μόνο η πλευρά του ΔΝΤ από την τρόικα που πιέζει ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη σκληρών μέτρων. Την...
Παρασκευή το απόγευμα και οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας, δια στόματος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ζήτησαν από την κυβέρνηση την λήψη των «αναγκαίων μέτρων» ώστε να επιστρέψει η τρόικα το συντομότερο στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του υφιστάμενου προγράμματος.

Είναι πλέον εμφανές ότι οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης για απεμπλοκή από το μνημόνιο δεν θα ευοδωθούν. Η χώρα θα παραμείνει υπό τον αυστηρό έλεγχο και τη σκληρή κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Αν η κυβέρνηση υποκύψει και εφαρμόσει, όπως διαφαίνεται, αυτά που ζητούν οι δανειστές τότε δεν πρόκειται περί εξόδου από κανένα μνημόνιο, μιας και τα μέτρα αυτά θα αφανίσουν την χώρα που για να ορθοποδήσει θα χρειάζεται δεκαετίες. Και βέβαια όλο αυτό το διάστημα θα είναι τόσο οικονομικά ευάλωτη που θα εξαρτάται, τύποις και ουσίας, από τους δανειστές της.

Αν πάλι επιχειρήσει να «επαναστατήσει»,- όπως διεμήνυσαν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στη συνάντηση των Παρισίων-, δεν πρόκειται να τους έχει συμμάχους στην αναπόφευκτη εκλογική αναμέτρηση που θα επακολουθήσει, αφού αναγκαστικά η κυβέρνηση θα ζητήσει την έγκριση του λαού για μια τέτοια απόφαση της φοβούμενη την άρνηση των δανειστών για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Τριήρη πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου