Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Α΄ κατηγορία ΕΠΣΑ- Τι «παίζεται» το μεσημέρι

        
spo-aris-apollon4Για 3η φορά μέσα σε 8 ημέρες οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας θα βρεθούν στα γήπεδα για να αγωνιστούν και να τρέξουν τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος . Σήμερα θα γίνει η 11η αγωνιστική με αρκετά ενδιαφέροντα ματς. Αναλυτικά οι αγώνες που ξεκινούν στις 3. μμ είναι:
 
Γήπεδο Θέρμου
Θέρμιος Απόλλων – Φλόγα Παλαιομάνινας
Στην δύναμη της έδρας του θέλει να στηριχτεί και πάλι ο Θέρμιος Απόλλων. Θα  προσπαθήσει για το καλύτερο απέναντι στην ισχυρή και ιδιαίτερα φορμαρισμένη Φλόγα. Στο γήπεδο του μετρά 4 νίκες και 1 ήττα. Προέρχεται από χαμένο ματς στο Αιτωλικό κόντρα στο Άρη. Οι φιλοξενούμενοι εδώ και δυο αγωνιστικές έχουν εδραιωθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά τα τελευταία πολύ καλά αποτελέσματα που έχουν επιτύχει. Σκοράρουν συνεχώς εδώ και πέντε αγώνες. Μεγάλο πλήγμα όμως γι΄ αυτούς είναι ο σοβαρός τραυματισμός την Τετάρτη του πρώτου της σκόρερ  Άρη Ξευγένη  (5 γκολ) που έσπασε το πόδι του.    
Διαιτητής – Διώτης
 
Γήπεδο Ευηνοχωρίου
Ακαδημία Ευηνοχωρίου- Α.Ε.Μ
Ανέπνευσε βαθμολογικά η Ακαδημία μετά τα δυο τελευταία καλά αποτελέσματα που είχε παίρνοντας 4 βαθμούς σε 4 μέρες.. Τόσο στη νίκη επί της Δόξας  Καινούργιου, όσο και στην λεύκη  ισοπαλία που πήρε μέσα στο Παπαχαραλάμπειο από τον Ναυπακτιακό οι παίκτες του Δημήτρη Ξηρού έδειξαν αυτοπεποίθηση και επιμονή. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Παπαουτσόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του στρατευμένου Πιστιόλη πρώτου σκόρερ της ομάδας. Επιστρέφει από τιμωρία ο Ρισβάς. Η Α.Ε.Μ θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και να παραμείνει κοντά στην κορυφή προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα των πρωτοπόρων και να τους ξεπεράσει. Είναι ένα τοπικό ντέρμπυ με αρκετές  ιδιαιτερότητες.   
Διαιτητής- Τσάσσης
 
Γήπεδο Νεοχωρίου
Όμηρος Νεοχωρίου- Ατρόμητος Αντιρρίου
Με σπασμένα τα φρένα τρέχει ο Όμηρος που από την Τετάρτη το απόγευμα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Έχει 6 συνεχόμενες νίκες και είναι ιδιαίτερα παραγωγικός  μιας έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 26 γκολ. Είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ο Ατρόμητος είναι ιδιαίτερα αδύναμος μακριά από την έδρα του και μετρά 4 ήττες σε 5 αγώνες. Θα προσπαθήσει να πάρει κάτι από το ματς γεγονός όμως που φαντάζει πολύ δύσκολο.    
Διαιτητής- Τσιρώνης
 
Γήπεδο Αγγελοκάστρου
Αχελώος Αγγελοκάστρου- Ναυπακτιακός Αστέρας.
. Το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής. Ο Αχελώος παρά τις πολλές απουσίες του κατάφερε να νικήσει έκτος έδρας την Δόξα στο  Καινούργιο και να βελτιώσει την θέση του , αλλά και την ψυχολογία του μετά το καταστροφικό γι΄ αυτόν ματς με τον Όμηρο όπου έχασε με κόκκινες κάρτες τρεις ποδοσφαιριστές του. Επιστρέφουν από τιμωρία οι Τζαμαλής και Φούντας , αντίθετα θα λείψουν οι τιμωρημένοι  Ξανθόπουλος και Ρόκος. Ο Ναυπακτιακός δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα και  κόλλησε έτσι στο 0-0 με την Ακαδημία .Ταυτόχρονα έχασε την πρώτη θέση στην βαθμολογία  που κατείχε για από την αρχή του πρωταθλήματος. Θέλει να επανέλθει στις νίκες έχει όμως πολύ δύσκολο έργο κόντρα στον σκληροτράχηλο Αχελώο.
Διαιτητής-  Κέκελος
 
Γήπεδο Δοκιμίου
Απόλλων Δοκιμίου- Δόξα Καινουρίου
. Τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που προέρχονται από δυο συνεχόμενες ήττες. Ο Απόλλων έχασε έδαφος στην βαθμολογία , αλλά παραμένει πάντα ψηλά  σ΄ αυτήν και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στην έδρα του.  Η Δόξα  που παραμένει ουραγός στο πρωτάθλημα  θα κυνηγήσει με κάθε τρόπο να φύγει αήττητη από το γήπεδο του Δοκιμίου. Αναμένεται ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς  με τους γηπεδούχους να έχουν δείξει ότι είναι καλύτεροι από τους αντίπαλους τους.
Διαιτητής- Στυλιαράς
Γήπεδο Παναιτωλίου
Ολυμπιακός Παναιτωλίου- Άρης Αιτωλικού
. Πέντε συνεχόμενες ήττες  στο πρωτάθλημα έχει συμπληρώσει ο Ολυμπιακός και ψάχνει να ξεκολλήσει από τους 7 βαθμούς που είχε από την 5η αγωνιστική. Κορυφαίο πρόβλημα η επιθετική του αφλογιστία μιας και έχει  επιτύχει μόλις 3 γκολ σε 10 αγώνες. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Κατσιμάρης. Βαθιά ανάσα πήρε την περασμένη Τετάρτη ο Άρης με τη νίκη του 2-0 επί του Θέρμιου Απόλλωνα. Εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε βαθμό μιας και έχει 5 ήττες σε ισάριθμα ματς.   
Διαιτητής- Καραβασίλης.
 
Γήπεδο Αντιρρίου
Προμηθέας Γαυρολίμνης- Αετός Σταμνάς.
. Ήττες γνώρισαν μεσοβδόμαδα και οι δυο σημερινοί αντίπαλοι. Ο Προμηθέας που έχει απόλυτη ισορροπία μέχρι τώρα στα αποτελέσματα του (5 νίκες – 5 ήττες ) θέλει να αξιοποιήσει την έδρα του και να κερδίσει θέσεις στην βαθμολογία. Επιστέφει ο τιμωρημένος Ταμπάκης. . Αρνητική είναι η εικόνα του Αετού Σταμνάς στο φετινό πρωτάθλημα. Έχει χάσει την περσινή του μαχητικότητα και τα πολλά αμυντικά λάθη που γίνονται του έχουν κοστίσει βαριές ήττες. 
Διαιτητής-  Γκιάφης
ΣΚΟΡΕΡ
1.     Γκάτσης ( Α.Ε.Μ)                                     10
2.    Καβαλίερης (Όμηρος)                             9
3.    Πιστιόλης ( Ακαδημία Ευηνοχ)              7 
4.    Μ. Βρουσάι (Ναυπακτιακός)                 6
5.    Ζέρβας (Άρης Αιτ)                                   5
6.    Ξευγένης (Φλόγα)                                   5
7.    Λαγός (Όμηρος)                                      5       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου