Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

«Δίκτυο αυτό-οργάνωσης πολιτών»


55

Δυναμική συμμετοχή στην εκδήλωση των Νεολαίων του Παπανδρέου στο Βελλίδειο 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  η πρώτη εκδήλωση του «δικτύου αυτό-οργάνωσης πολιτών», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τους «Νεολαίους του Γιώργου».
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία πρωτοβουλία του μπλογκ «Επίκαιρο», που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και με τη σειρά του «αγκαλιάστηκε» από σειρά νέων, προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν προοπτική για τον χώρο τους μέσα από αυτήν και …αυτοοργανώθηκαν με τη σειρά τους μέσω διαδικτύου. Μεταξύ αυτών, πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου την εποχή που ήταν πρωθυπουργός και μέλη οργανώσεων που φτιάχτηκαν στη βάση των απόψεων που πρεσβεύει.
Το «δίκτυο αυτό-οργάνωσης» δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που διαφαίνεται από τον τίτλο του. Νέοι άνθρωποι που δημιουργούν σήμερα ένα πανελλαδικό δίκτυο προοδευτικών ανθρώπων σε μία οριζόντια δομή αυτοοργάνωσης για την αλλαγή σελίδας στον χώρο.
Στη συνάντηση πήραν μέρος και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν δραστηριοποιηθεί σε κοινωνικούς χώρους με το ΠΑΣΟΚ και στις συζητήσεις τους εμφανίζονται υποστηρικτές των απόψεων του Γιώργου Παπανδρέου.
Νέοι που πήραν τον λόγο στην εκδήλωση επιτέθηκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά για την πολιτική που ακολουθεί και κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανευθυνότητα» και «λαϊκισμό». Για το ΠΑΣΟΚ είπαν ότι τους γεμίζει πίκρες και οργή και το χαρακτήρισαν «μικρό και πειθήνιο παρακολούθημα» της πιο σκληρής Δεξιάς. Παρατήρησαν ότι το ΠΑΣΑΟΚ αναζητεί «αποδιοπομπαίους τράγους» και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το εγχείρημα της «Ελιάς».
Τάχθηκαν υπέρ της αυτοοργάνωσης και διακήρυξαν ότι δεν θέλουν να κάνουν κίνηση ή κόμμα, ούτε εκφράζονται από κάποιο κόμμα ή τάση, και επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κοινή προοδευτική αφετηρία, μια πανελλαδική πλατφόρμα δικτύωσης, να μιλήσουν για την ουσία της πολιτικής και να ανάψουν «πολιτικές φωτιές» σε όλη τη χώρα.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του Ανεξάρτητου βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρου Παραστατίδη, και ο γιατρός Λάμπρος Λαμπρογιάννης.
Σε μεγαλύτερη αίθουσα
Όπως αναφέρει το thestival.gr, oι νεολαίοι - υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου - γέμισαν την μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου "Ιωάννης Βελλίδης" και στη συνέχεια λόγω υψηλής προσέλευσης μετακινήθηκαν σε μεγαλύτερη αίθουσα.
Οι εκπρόσωποι του Δικτύου πάντως απέφυγαν να κάνουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις υπέρ του κ. Παπανδρέου, τόνισαν ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου