Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 0-0

        
sup-lebadiakos-panai2
Οι δύο ομάδες «πάλεψαν» με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη, έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, όμως, έμειναν στο 0-0 και μοιράστηκαν από έναν βαθμό – Δοκάρι για τους γηπεδούχους – Αποβολή στο 92′ για τον Μαλεζά.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες στα πρώτα 45 λεπτά, όμως, η συνέχεια δεν ήταν… ανάλογη, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά η μπάλα δεν… έμπαινε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φάση του 58ου λεπτού, όταν ο Σηφάκης με απίστευτη επέμβαση κράτησε το μηδέν. Η ισοπαλία δίνει από έναν βαθμό στους «μονομάχους», με τον Λεβαδειακό να φτάνει τους 8 βαθμούς και να βγαίνει, έστω και προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι Αγρινιώτες έμειναν στα υψηλά… πατώματα της βαθμολογίας.
Η εξέλιξη του αγώνα
Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε… χαλαρούς ρυθμούς. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για να βρουν τους διαδρόμους προς τις αντίπαλες εστίες, ωστόσο, δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ τις ελάχιστες φορές που έφτασαν κοντά στο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Παναιτωλικό στο 7’ με τον Μαρτίνεζ να πιάνει το βολέ, στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνες, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
LevaPaneMesa1
Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, το «συγκρότημα» του Μάκη Χάβου έχασε μία ακόμα εξαιρετική ευκαιρία, μια και ο Μαρτίνεζ σέντραρε, αλλά ο Άλβες δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και να απειλήσει τον Σηφάκη. Η… απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 16’ με τον Βούκσεβιτς, που στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Διαφορετική η… επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία… σχέση με το πρώτο. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν. Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους, ο Ορτέγκα δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ράφαελ, ενώ στο 50’ η κεφαλιά του Άλβες στην απέναντι… πλευρά, πέρασε άουτ.
Οι φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο πορτιέρο ήταν… ασταμάτητες, με τον Κονέ να απειλεί στο 56’ με απ’ ευθείας φάουλ, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Σηφάκης με απίστευτη επέμβαση διατήρησε το μηδέν για την εστία του. Ο Βιγιαφάνες βρέθηκε μπροστά του, έκανε το σουτ, ο Κρητικός τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά με εξαιρετική επέμβαση, ο Σηφάκης έδιωξε πάνω στην γραμμή.
LevaPanaiMesaEntasi
Οι σχεδόν ταυτόχρονες αλλαγές των προπονητών από τους πάγκους δεν επηρέασε τον εξαιρετικό ρυθμό του αγώνα, με τον Λεβαδειακό να έχει την πρωτοβουλία. Τα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών ήταν τεταμένα και σε μερικές περιπτώσεις, τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν οι αφορμές για καυγάδες, χωρίς ωστόσο τα πράγματα να ξεφύγουν σε μεγάλο βαθμό.
Στο 76’ ο Λεβαδειακός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, καθώς το σουτ του Μιλοσάβλιεβ από κοντινή απόσταση, έπειτα από παράλληλη του Ορτέγκα, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ράφαελ. Στα τελευταία λεπτά, οι δυνατές μονομαχίες… κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψαν στη δημιουργία κάποιας καλής φάσης. Μάλιστα, στο 92′ ο Μαλεζάς άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, μια και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε διάστημα επτά λεπτών και αποχώρησε από τον αγώνα.
Ο κορυφαίος του αγώνα
LevaPaneMVp
Ο Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ δεν ήταν στα αρχικά πλάνα του Σάββα Παντελίδη στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, αλλά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα των «πράσινων». Η αποστολή του ήταν… πετυχημένη, μια και με την είσοδό του, το «συγκρότημα» της Βοιωτίας ήταν πιο επιθετικό, ενώ ήταν ο παίκτης που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με το δοκάρι να μην του επιτρέπει να χριστεί σκόρερ.
www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου