Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σαχινίδης: Τον Παπανδρέου δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες

                
 
2014-11-30_5.36.49_.png

Δημοσιογράφος: Επιτρέψτε μου τον εξής συλλογισμό: Είναι δεδομένο πως το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε λόγω αντίδρασης στα όσα συνέβησαν στη χώρα από την έλευση της τρόικας και του μνημονίου και μετά. Την τρόικα και το μνημόνιο όμως δεν την έφεραν στην Ελλάδα ο κ. Βενιζέλος, αλλά πρωτίστως ο κ. Παπανδρέου. Για ποιον ακριβώς λόγο πιστεύετε λοιπόν πως ο κ. Παπανδρέου μπορεί να έχει την παραμικρή τύχη απευθυνόμενος στον άλλοτε ψηφοφόρο του;
Σαχινίδης: Διαφωνώ με το συλλογισμό. Την τρόικα και τα μνημόνια τα έφερε στη χώρα η ανερμάτιστη πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή που αύξησαν το χρέος της χώρας από τα 180 δισ. το 2004 στα 300 δισ. το 2009. Που επέτρεψαν την ανταγωνιστικότητα της χώρας να καταβαραθρωθεί ήδη από το 2007 χωρίς να αντιδράσουν για να αποφύγουμε το κακό.

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου κλήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η χώρα. Βρήκαμε έλλειμμα 36 δισ.

Όταν ανέλαβα υφυπουργός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκα ήταν από τον κ. Αμπατζόγλου, Διοικητή τότε του ΙΚΑ που μου ζητούσε έκτακτη ενίσχυση πάνω από 1,2 δισ. για να πληρώσει συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Τα νοσοκομεία είχαν χρέη 6 δισ. δεν μπορούσαν να παραγγείλουν υλικά και φάρμακα και μου ζητούσαν να αποπληρώσει το ΓΛΚ άμεσα τα χρέη αυτά για να συνεχιστεί η λειτουργία τους.
 
Ο ΕΛΓΑ χρωστούσε πάνω από 3 δισ. στις τράπεζες που έπρεπε επίσης να πληρώσει το ΓΛΚ. Χρέη που δεν ήταν χαρτογραφημένα και που δημιουργήθηκαν από αλόγιστες πολιτικές και σήμερα η Ε.Ε. ζητά πολλά από αυτά να επιστραφούν πίσω.

Αν δεν βάζαμε σε τάξη τα οικονομικά της χώρας και δεν εξασφαλίζαμε τη συμφωνία με τους δανειστές δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε ούτε αυτές τις μειωμένες συντάξεις ή μισθούς.
 
Άλλη λύση δεν υπήρχε και αυτό άρχισαν να το συνειδητοποιούν οι πολίτες μετά τις εκλογές του 2012 όταν ανέλαβε η Ν.Δ. και ξέχασε την αντιμνημονιακή της στάση, τα Ζάππεια και όλες τις άλλες εύκολες λύσεις που υποτίθεται ότι θα εφάρμοζε για να βοηθήσει τους πολίτες.
 
Τώρα σε ότι αφορά το ερώτημα αν η πρόταση του Παπανδρέου για έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ γίνεται για να επιστρέψει ο ίδιος, αν την διαβάσει κανείς θα διαπιστώσει ότι ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες.

Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ
 
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/9119-saxinidis-ton-papandreou-den-ton-endiaferoun-oi-karekles#sthash.64iIKpN8.dpuf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου