ises-apostaseis-apo-kremastino-ta-organa-toy-pasok-lambanoyn-tis-apofaseis
Μετά τη δήλωση υπέρ της Δημοκρατικής Παράταξης, που υπογράφει μαζί με άλλους έξι βουλευτές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, με νεότερη δήλωσή του, κρατά ίσες αποστάσεις στην κόντρα Βενιζέλου - Παπανδρέου και επισημαίνει ότι ο διάλογος εντός των οργάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ βοηθά στην ενότητα του κόμματος. 


Αναλυτικά η δήλωση:

Επ' ευκαιρία διαφόρων σχολίων που διατυπώνονται στα ΜΜΕ, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός με δήλωσή του διευκρινίζει:
«Επανειλημμένα έχω εκφράσει δημόσια την άποψή μου όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ. Μοναδική μου επιδίωξη είναι η ενότητα του κόμματος και μόνον αυτό. Όμως, η ενότητα διασφαλίζεται με την ελευθερία έκφρασης της άποψης από όλους, μέσα στα όργανα του κόμματος τα οποία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα για τους Βουλευτές και το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και οι Περιφερειακές Οργανώσεις για τα οργανωμένα μέλη του Κόμματος. Είναι τα όργανα που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Δεν βοηθά την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο διάλογος εκτός των οργάνων του.
Όσον αφορά την Δημοκρατική Παράταξη: η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι κόμμα και, κατά συνέπεια, δεν διαθέτει κομματικά όργανα. Διέπεται από το δόγμα που διακήρυξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος επί λέξει είπε "έλαχε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης." Ο ίδιος το εφάρμοσε συνεργαζόμενος με τις δημοκρατικές δυνάμεις εκείνης της περιόδου. Την ίδια πολιτική εφάρμοσαν τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ευάγγελος Βενιζέλος.»