Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

“Διχασμένο” πηγαίνει το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

     Pasok

Τη διατήρηση της αυτονομίας, του ονόματος και των συμβόλων θα επιχειρήσει να "εγγυηθει" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ένα κλίμα έντονης " καχυποψίας " και επιφυλακτικότητας μέσα στο οποίο διεξάγεται η πρώτη συνεδρίαση της πρωτοβουλίας στο χώρο της κεντροαριστεράς

Το βαρύ “όνομα” στο χώρο, εκείνο του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου θα λείπει από την επίσημη “πρώτη” της πρωτοβουλίας που εμπνεύστηκε και “υιοθέτησε” ανεπιφύλακτα η σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Μια σειρά από άλλα στελέχη του πάλαι ποτέ ισχυρού πόλου του κυβερνητικού δίπολου της Μεταπολίτευσης έχουν αφήσει αδιευκρίνιστες τις προθέσεις τους ακόμα και για το αν θα παραυρεθούν στη διημερίδα που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στην “Αθηναίδα” με ευθύνη της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που έχει αναλάβει να “τρέξει” το εγχείρημα.
Στελέχη που θεωρούνται ότι πρόσκεινται στον πρώην Πρωθυπουργόι, έσπευσαν την παραμονή της προσπάθειας να “κατακεραυνώσουν” το εγχείρημα ( Σωκ.Ξυνίδης: Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ταυτίζεται με τη Δεξιά ), η δήλωσαν αδιάφοροι στο κάλεσμα αρνούμενοι να συμμετέχουν στην “αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ”, όπως δηλώνουν.
Ο Μιχ.Καρχιμάκης, επικεφαλής της Κίνησης των 75, που πρόσφατα πρωταγωνίστησαν στην εμφάνιση “4.000 υπογραφών” στελεχών που ασκούσαν σκληρή κριτική στον Ευ.Βενιζέλο και τις επιλογές του, μάλον θα παραυρεθεί ως ¨παρατηρητής¨χωρίς οιαδήποτε “συμμετοχή”.
Εντούτοις στη συνεδρίαση που θα αρχίσει με την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, θα αναφερθεί, κυρίως, στη σημερινή συγκυρία, τις πολιτικές εξελίξεις, την ανάγκη ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, θα ξεκαθαρίζει όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την πολιτική του αυτονομία, το όνομα και τα σύμβολά του.
Επίσης, όσους εκφράζουν διαφωνίες, για το εγχείρημα της Δημοκρατικης Παράταξης, θα τους παραπέμψει στις αποφάσεις τόσο του Συνεδρίου όσο και στις πρόσφατες αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Από την πλευρά των Κινήσεων που παίρνουν μέρος στη διαδικασία ανασυγκρότησης, θα μιλήσει ο Γιάννης Τούντας.
Στη συνέχεια, ο Κώστας Σκανδαλίδης, συντονιστής για το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις θα παρουσιάσει το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί.
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την οργανωτική ανασυγκρότηση και η Τόνια Αντωνίου για τα κοινωνικά κινήματα.
Όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος θέλει το Συνέδριο της Παράταξης να αποτελέσει ένα εθνικό πολιτικό γεγονός, πολιτικού και προγραμματικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα γίνει εξόρμηση των στελεχών σε όλη τη χώρα, για την ανασυγκρότηση και το διάλογο που θα ακολουθήσει. Το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και τον Ιανουάριο το Συνέδριο.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΕΟΕΣ, αύριο το βράδυ, με πρωτοβουλία παλαιών βουλευτών του Κινήματος (Φοίβος Ιωαννίδης, Θανάσης Δημητρακόπουλος, Βασίλης Γερανίδης, Γιάννης Δριβελέγκας κλπ) διοργανώνεται δείπνο (στον ίδιο χώρο) στο οποίο έχουν κληθεί να πάρουν μέρος όλοι οι εν ζωή βουλευτές του Κινήματος, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και βρίσκονται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης.
Στο δείπνο θα παραβρεθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου