Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Γέφυρες» συνεργασίας της Ταϊβάν με την Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

         
DSCN4352
Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 αντιπροσωπεία από στελέχη της Πρεσβείας της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας) προκειμένου να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, της Διοίκησης και μελών του Επιμελητηρίου, καθώς και με επιχειρήσεις από την περιοχή που επιθυμούν την διείσδυση των προϊόντων τους στη σημαντική αυτή αγορά της Ασίας.
DSCN4347
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία  του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου την οποία αγκάλιασε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υποδεχόμενο τους αντιπροσώπους της Ταϊβάν με επικεφαλής της αποστολής τον Πρέσβη κ. Kuo-Boug Chang, τον Εμπορικό Ακόλουθο τον κ. Alfred Yaw-Huei Wang και την ακόλουθο της Πρεσβέιας  κα. Lily Ying-Li Chen.
DSCN4348
Στο πλαίσιο μάλιστα της συνάντησης, η αντιπροσωπεία παραχώρησε σε σχολεία του Αγρινίου, αλλά και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για την ευκολότερη διαξαγωγή των μαθημάτων: «σε ένα συγκεκριμένο σχολείο εξοπλήσαμε την αίθουσα πληροφορικής», σχολίασε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Βασιλάκος. 
koi-taivan-epimel2
Στο Επιμελητήριο, τους επίσημους από την Ταϊπέι υποδέχτηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Μπόκας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συνάντηση αυτή που είναι στη βάση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και της προώθηση συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, κάτι που είναι πάγια πολιτική του Επιμελητηρίου για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιοχής.
DSCN4362
Ακολύθησε συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους, διεξάγοντας παράλληλα κατ’ ιδίαν συζητήσεις, με στόχο την προοπτική διείσδυσης των προϊόντων τους στην αγορά της ΝΑ Ασίας.
koi-taivanezoi-agrinio1
Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, τον οποίο η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε στις νωρίς το μεσημέρι, πρότεινε τη συμμετοχή της Αιτωλοακαρνανίας στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων στη Ταϊβάν, ενώ ο αντιπρόσωπος της Ταϊβάν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε αργότερα, στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Επιμελητήριο, δήλωσε πως του χρόνου είναι επισήμως προσκεκλημένοι και Αιτωλοακαρνάνες επιχειρηματίες, για να εκθέσουν στη Διεθνή Έκθεση τα προϊόντα τους. 
koi-taivanezoi-agrinio2
«Η Ταϊβάν είναι μια χώρα πιο μικρή από την Ελλάδα, αλλά με τον διπλάσιο πληθυσμό. Είναι μια χώρα με μακρά ιστορία, που δεν έχει όμως φυσικές πηγές. Η Ταϊβάν είναι η 18η κατά σειρά χώρα στον κόσμο, σε ότι αφορά την, εκτός συνόρων, εμπορική δραστηριότητα. Η Αιτωλοακαρνανία έχει πολύ καλά προϊόντα και για τον λόγο αυτό, ο σκοπός μας είναι να δούμε πώς θα μπορέσουμε στο άμεσο μέλλον να προωθήσουμε τα προϊόντα αυτά στη Ταϊβάν», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης κ. Kuo-Boug Chang.
koi-taivanezoi-agrinio3
Αργότερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για Δωρεά Η/Υ στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας, επίσκεψη σε ελαιοτριβείο, όπου έγινε και παρουσίαση των σταδίων παραγωγής λαδιού και επίσκεψη στη βιομηχανία AGRINO και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.
koi-taivanezoi-agrinio4 koi-taivanezoi-agrinio5 koi-taivanezoi-agrinio6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου