Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οκτώ οδηγοί ταξί της Αιτωλ/νίας-συνελήφθησαν σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο

        

epi-taxiΤην Παρασκευή θα απολογηθούν οι 8 Αιτωλοακαρνάνες οδηγοί ταξί, που αφέθησαν ελεύθεροι μετά την σημερινή νή παρουσία τους στον εισαγγελέα Αθηνών. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για το κόμιστρο και για υποκλοπή έργου από το ΚΤΕΛ.
Μετά την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν στην Αθήνα οι 8 οδηγοί ταξί από την Αιτωλοακαρνανία και αφού έμειναν μια βραδιά στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, παίρνοντας δηλαδή από τον εισαγγελέα Αθηνών προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, αφέθησαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στα σπίτιά τους.
Για την ιστορία να πούμε ότι προχθές συνολικά 30-40 αστυνομικοί έστησαν δύο μπλόκα έξω από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο σε ταξί που έκαναν δρομολόγια- κούρσες από την επαρχία προς την Αθήνα, κάνοντας ελέγχους και ανακρίνοντας επί τόπου τόσο τους έκπληκτους και ταραγμένους επιβάτες, όσο και τους ίδιους τους οδηγούς. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αστυνομίας ήταν η αξία του κομίστρου που κατέβαλαν οι επιβάτες-πελάτες για την μεταφορά τους στην Αθήνα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η αστυνομία έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει σε έλεγχους στις προσωπικές αποσκευές των επιβαινόντων. Από τους οδηγούς των ταξί, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, αφαιρέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας τους με δικηγόρους ή με τα οικία τους πρόσωπα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι ηλικιωμένοι να ξεσπάσουν ακόμη και σε κλάματα από το σοκ που υπέστησαν αλλά και την συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, οδηγήθηκαν όλοι μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Περάμου. Εκεί, τους επιβαίνοντες στα ταξί τους περίμεναν άλλα ταξί από την Αθήνα τα οποία και τελικά τους μετέφεραν στον προορισμό τους. Οι συνολικά 30 με 35 συλληφθέντες οδηγοί των ταξί, συμπεριλαμβανομένων και των 8 Αιτωλοακαρνάνων, μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και διανυκτέρευσαν στο κρατητήριο. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και επαληθεύτηκαν από τον εισαγγελέα σήμερα είναι για το κόμιστρο και για υποκλοπή έργου από το ΚΤΕΛ.
Κώστας Χονδρός - εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου