Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ρέθυμνο: Θερμή υποδοχή στον Παπανδρέου - Δείτε VIDEO

“Πρόεδρε βγες μπροστά, πιάσε και πάλι το τιμόνι και μη φοβάσαι τίποτα. Εμείς είμαστε εδώ”. Με αυτή τη φράση υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι Ανωγειανοί κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα Ανώγεια για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπαγιάνη Σκουλά.

Όπως γράφει το cretapost, η υποδοχή ήταν θερμότατη για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δεν σταμάτησε να μιλάει με το ενθουσιώδες κοινό στα Ανώγεια. Φιλιά, αγκαλιές και συγκίνηση υπήρξαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού στη περιοχή με τους κατοίκους αλλά και πρώην συντρόφους του, να του δείχνουν την στήριξή τους. Οι κάτοικοι τόνιζαν την λέξη πρόεδρος συνεχώς ενώ του ζητούσαν και πάλι αποκτήσει ενεργό συμμετοχή........



Μάλιστα, η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου δεν ήταν τυχαία καθώς ήταν καλεσμένος της οικογένειας Σκουλά για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπαγιάννη Σκουλά που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι. Πριν ξεκινήσουν τα αποκαλυπτήρια, ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στο κεντρικό καφενείο του χωριού και είδε τις φωτογραφίες που ήταν κρεμασμένες ανάμεσά σε αυτούς και ο αείμνηστος Ανδρέας. Παράλληλα, πήγε και στο σπίτι του Ξυλούρη και άκουσε ιστορίες που αφορούσαν την οικογένεια Ξυλούρη αλλά και την οικογένεια Παπανδρέου.



«Είναι τιμή μου που πήρα πρόσκληση για να παρευρεθώ σ” αυτή την εκδήλωση που συμβολίζει μία μεγάλη παράδοση της Κρητης κι ενός ανθρώπου που τίμησε τις αξίες για την ελευθερία και την απελευθέρωση της χώρας. Αυτό η μορφή οπωσδήποτε μας εμπνέει για να συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι σε άλλες μορφές εξάρτησης. Που σήμερα βέβαια δεν είναι ένας ξένος κατακτητής αλλά η αδυναμία της χώρας μας να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, παραγωγή και δυνατότητες. Ο ελληνικός λαός έχει απεριόριστες δυνατότητες αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του», ανέφερε σε δηλώσεις του στο cretapost ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτές Γιάννη Σκουλά και Μανόλη Στρατάκη, τον Αντώνη Βγόντζα και τη Χαρά Αθανασάκη.


Παράλληλα, στην εκδήλωση βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, που είχε και τετ – α – τετ με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και οι αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Παπακωνσταντής και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Το άγαλμα έχει στηθεί στο Περαχώρι έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, σε μικρή απόσπαση από εκείνο του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης Χριστομιχάλη Ξυλούρη ενώ κατά τα αποκαλυπτήρια υπήρξαν εκτενείς αναφορές στο έργο και στην δράση του ιερέα.
.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου