Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Από αύριο διακόπτεται η μισθοδοσία σε χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους

MISTHOS1_603_355Στον αέρα από την Πρωτομαγιά οι μισθοί χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων από περίπου 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία κόβεται η κρατική χρηματοδόστησηγιατί δεν απογράφησαν.
Σε εφαρμογή οδηγίας της Κομισιόν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε ”φιρμάνι” σε όλα τα υπουργεία για την καταγραφή όλων των επιχειρήσεων του Δημοσίου.
όποιο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν έχει απογραφεί εως τις 30 Απριλίου από την Πρωτομαγιά διακόπτεται η κρατική χρηματοδότηση του
Η εντολή ήταν σαφής, όποιο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν έχει απογραφεί εως τις 30 Απριλίου από την Πρωτομαγιά διακόπτεται η κρατική χρηματοδότηση του......
Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή εως τώρα έχουν απογραφεί περίπου 900 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με 32.000 υπαλλήλους.
Σύμφωνα με υπολογισμούς από έμπειρα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης περίπου 500 είναι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν έχουν απογραφεί.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης για τις ”κρυμένες” επιχειρήσεις του Δημοσίου, άρα και αναστολή μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους.
Και αυτό γιατί μετά την καταγραφή των επιχειρήσεων του Δημοσίου η πληρωμή των εργαζομένων σε αυτά γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, η οποία δεν θα ”αναγνωρίζει” υπαλλήλους Νομικών Προσώπων που δεν έχουν απογραφεί.
Ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι
Το πολυνομοσχέδιο ήταν ξεκάθαρο όσον αφορά στην διακοπή χρηματοδότησης οργανισμών του Δημοσίου που δεν θα απογραφούν.
”Για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, αναστέλλεται η απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό”.
Η Καθημερινή αναφέρει ενδεικτικά κάποιους από τους Οργανισμούς του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί:
- Γενικοί και τοπικοί οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων που υπάγονται στο υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης
- Δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου