Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

14 χιλιάδες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων δείτε πού και πότε

      
14 χιλιάδες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων δείτε πού και πότε
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, που έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι προσλήψεις που θα βασίζονται στην αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις», θα κατανεμηθούν σε πέντε υπουργεία και θα φθάσουν τις 14.165.
Αναλυτικά:.....

Υπουργείο Οικονομικών : 2.139 προσλήψεις
Υπουργείο Υγείας : 2.000 προσλήψεις
Υπουργείο Εργασίας : 1.493 προσλήψεις
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη : 1.120 προσλήψεις και
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας : 1.119 προσλήψεις
Στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας -Θράκης, δεν θα γίνει καμία πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων.
Από τον συνολικό αριθμό των προσληφθέντων οι 13.583 αφορούν στον στενό δημόσιο τομέα και οι 582 τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ηδη, έχουν φθάσει στο ΑΣΕΠ οι πρώτες προκηρύξεις που αφορούν στην επιλογή μόνιμων υπαλλήλων για το υπουργείο Οικονομικών, τις εφορίες και την ΕΛΣΤΑΤ.
Θα ακολουθήσουν και άλλες για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μηχανισμούς καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.
Οι νέες προσλήψεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.
Προτεραιότητα θα έχουν αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν είτε στις θέσεις που είχαν πετύχει, είτε σε άλλες που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου