Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μοσχολιός: «Δεν κρινόμαστε από λόγια, αλλά από πράξεις και έργα»

        
po-mosxolios-parousiasi-prosgrammatos5
Τις βασικές κατευθύνσεις, τους στόχους  και τις προτάσεις της παράταξής του «Σύγχρονο Αγρίνιο-κοινωνική συμμαχία» παρουσίασε νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος Αγρινίου και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, ενώπιων  τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων με την παράταξή του......
Ο κ. Μοσχολιός μίλησε κατά την εισήγησή του για την προηγούμενη τριετία, ως τη χειρότερη που πέρασε ποτέ για την αυτοδιοίκηση. Έκανε λόγο για αφαίμαξη αρμοδιοτήτων από τους δήμους, παρόλα αυτά «ο δήμος Αγρινίου όχι μόνο δεν μείωσε τις δομές, αλλά πέτυχε ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα έργων υποδομής που όχι μόνο άλλαξαν το τοπίο, αλλά πέτυχε να σταθεί στα πόδια του σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».
po-mosxolios-parousiasi-prosgrammatos4
Στη συνέχεια ανέπτυξε τα βασικότερα σημεία του προγράμματός του για την νέα περίοδο, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και πάλι, αφού, όπως τόνισε επανειλημμένα, την πλειοψηφία των όσων είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμά του, κατάφερε να τα υλοποιήσει.
«Ξεκινάμε με ρεαλιστικές προτάσεις, έτοιμες λύσεις, με ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στους πολίτες.», ανέφερε ο κ. Μοσχολιός, ενώ χαρακτήρισε το  ψηφοδέλτιό του ανανεωμένο, όπως και το νέο πρόγραμμα,  με συμμετοχές νέων ανθρώπων με όρεξη για δημιουργία « που θα συμπληρώσουν τη γνώση των παλαιότερων»
Η άμεση ενέργεια που ανέφερε ως προτεραιότητα εάν επανεκλεγεί είναι η διαμόρφωση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετιγκ και της ταυτότητας «Branding πόλης».
To πλήρες πρόγραμμα του συνδυασμού, μπορείτε να το διαβάστε στην επίσημη ιστοσελίδα του κ. Μοσχολιού, κάνοντας κλικ ΕΔΩ
po-mosxolios-parousiasi-prosgrammatos3
Όπως εξήγησε απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, το «Branding», είναι ουσιαστικά η ταυτότητα της κάθε πόλης, όλα αυτά που τη χαρακτηρίζουν. «Στο Αγρίνιο αυτό θα μπορούσε οι λίμνες, το περιβάλλον της, ο θρησκευτικός, ίσως, τουρισμός. Απόψεις γύρω από αυτό θα καταθέσουν βέβαια και οι πολίτες, το branding δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απόρροια μίας απόφασης της δημοτικής αρχής», δήλωσε.
Στο τι είναι αυτό στο οποίο ουσιαστικά διαφέρουν οι προτάσεις τις δικής του παράταξης από εκείνες των άλλων, αφού όλοι, λίγο πολύ, θα πάρουν θέση και θα κάνουν προτάσεις γύρω από βασικά θέματα, ο κ. Μοσχολιός απάντησε πως «εμείς έχουμε τη γνώση και την εμπειρία και άρα την αποτελεσματικότητα για να τα καταφέρουμε». Έφερε δε ως παράδειγμα τον καθαρισμό μικρών χωματερών που είχα δημιουργηθεί σε σημεία κάποιων Δημοτικών Ενοτήτων, δίπλα από την Τριχωνίδα.
po-mosxolios-parousiasi-prosgrammatos6
«Αυτή την περίοδο δεν θα κριθούμε από τα λόγια, αλλά από τις πράξεις, τα έργα που έχουμε παρουσιάσει».
Στο αν μπορεί το, χωρίς άλλο, πλούσιο πρόγραμμα της παράταξης να εφαρμοστεί στη σημερινή οικονομική  συγκυρία, ο κ. Μοσχολιός απάντησε πως απίστευτο έμοιαζε και το 2010 η υλοποίηση ενός προγράμματος 62,5 εκ ευρώ, για να καταλήξει πως, στόχο ήταν να δοθούν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα ,όπως και έγινε και πως αυτό θα επιδιωχθεί και για την επόμενη περίοδο.
Με αφορμή το θέμα του Πανεπιστημίου και την ανάπτυξη υποδομών του στο χώρο του παλαιού Αεροδρομίου και όχι μόνο, αλλά και άλλες προτάσεις γύρω από αυτό, ο κ. Μοσχολιός σχολίασε πως «πρέπει να ερωτηθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι αν συμμετείχαν στον αγώνα για να διατηρηθεί αυτόνομο το Πανεπιστήμιο, αν ήρθαν στη συγκέντρωση που  οργανώθηκε στην πλατεία, αν βοήθησαν…».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης, αναφέρθηκε στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, λέγοντας πως «ο δήμος έχει μείνει σχεδόν μόνος τους στο αγώνα να σταματήσει αυτό το καταστροφικό έργο».
po-mosxolios-parousiasi-prosgrammatos1
«Αγωνίστηκα με πάθος για να αυξηθούν τα όρια του δήμου.  Δεν φοβήθηκα να βάλω το κοστούμι του δημάρχου ενός τόσο διευρυμένου δήμου, όπως άλλοι», απάντησε σε ερώτηση γύρω από το κατά λειτούργησε θετικά ή όχι το εγχείρημα του «μεγάλου Αγρινίου» και συνέχισε λέγοντας πως: «Αν δεν είχε γίνει ο Καλλικράτης πολλοί πρ, Δήμοι θα είχαν καταρρεύσει, αφού έτσι κι αλλιώς είχαν χρέη που, με τις ακόμη μικρότερες χρηματοδοτήσεις της τελευταίας τριετίας και τις ελλείψεις υπηρεσιών δεν θα ήταν εφικτό να συνεχίσουν». Σημείωσε δε πως υπάρχουν πολλά στον «Καλλικράτη» και τη λειτουργία που τον βρίσκουν αντίθετο, «αλλά η δημιουργία μεγάλων, βιώσιμων δήμων ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει».
po-mosxolios-parousiasi-prosgrammatos2
Στο γιατί έργα που δεν έγιναν τα προηγούμενα 7,5 χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος μπορούν οι δημότες Αγρινίου να ελπίζουν πως θα γίνουν τώρα, απάντησε πως κανένα από αυτά τα έργα που δεν έγιναν δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του δήμο και ότι «ακόμη και για έργα για τα οποία είχε την ευθύνη η περιφέρεια, υπήρξαν διεκδικήσεις από τον δήμο από τον οποίο και τελικά δημοπρατήθηκαν, αφού βλέπαμε τόσα χρόνια αδράνεια από την περιφέρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου