Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Δυτική Ελλάδα : Συμβάσεις για το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο

        
koi-eparxiako-symbaseisΠαρεμβάσεις για το κλείσιμο των λακκουβών σε αρκετούς δρόμους και γενικότερα για τη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συμβάσεις που υπογράφονται για την άρση της επικινδυνότητας.
Πρόκειται για συμβάσεις που υπεγράφησαν από την Περιφέρεια και θα αρχίσουν άμεσα να υλοποιούνται οι εργασίες σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ......
Αρχικά, υπεγράφησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή δύο εργολαβίες συντηρήσεων εθνικών οδών και συγκεκριμένα «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ηλείας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης το ΣΑ ΕΠ001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
«Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και επιτακτικές, ωστόσο οι παρεμβάσεις εστιάζονται στα πιο επείγοντα, στα πιο επικίνδυνα και στα πιο απαραίτητα σημεία. Προσπαθούμε ως αιρετή Περιφέρεια από τη στιγμή που αναλάβαμε και καταβάλλουμε τα μέγιστα ώστε μέσα από τους ελάχιστους πόρους να αρθεί η επικινδυνότητα και να θωρακιστεί η οδική ασφάλεια των πολιτών» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και κατέληξε: «Δεν παύουμε και δεν θα πάψουμε στιγμή να διεκδικούμε όλο και περισσότερα χρήματα για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα».
Μία ακόμη σύμβαση για συντήρηση επαρχιακών οδών
Εξάλλου, σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπέγραψε με τον ανάδοχο μία ακόμη σύμβαση για συντήρηση οδών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αυτή τη φορά των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Πατρέων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Πρόκειται για το έργο συντηρήσεων και αποκαταστάσεων και αφορά διάφορες εργασίες που θα γίνουν από τον ανάδοχο, προκειμένου να συντηρηθεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια στους οδηγούς.
Πριν από λίγες ημέρες υπεγράφησαν δύο ακόμα συμβάσεις που αφορούν τους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ενώ θα ακολουθήσει μία ακόμα για τον Δήμο Ερυμάνθου, οι οποίες και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, όπως επίσης και το έργο «Άρση επικινδυνότητας και συντηρήσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Αχαΐας» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ που δημοπρατήθηκε και ξεκινά άμεσα η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου.
«Με κάθε τρόπο και μέσο, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες που κινούνται τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαίας», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου