Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ξεκινούν τα πρώτα 7,15 χλμ. στο Αγρίνιο- Άγιος Βλάσσης

        
koi-agios-blasisΥπογράφηκε εχθές το πρωί η σύμβαση για την αναβάθμιση του οδικού τμήματος Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης  μήκους 7,15χλμ που αποτελεί το πρώτο τμήμα για την αναβάθμιση του άξονα Αγρίνιο-Καρπενήσι. Η δημοπράτηση είχε διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2013. Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα  η ΕΥΔΕ-ΟΣΥΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, Οδικών Σηράγγων και λοιπών υπογείων έργων)........
Στην δημοπράτηση πήραν μέρος πολλές τεχνικές εταιρείες τελικά όμως ανάδοχος είναι η τεχνική εταιρεία ΙΝΤΕΡΚΑΤ με ποσοστό έκπτωσης 28%. Σύμφωνα με την σύμβαση το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 28 μήνες δηλαδή έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι τις 25 Αυγούστου 2016. Να σημειώσουμε πως το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 24.000.000 ευρώ. Είναι ένα έργο το οποίο για δεκαετίες ολόκληρες ήταν το καθολικό αίτημα όλων των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου που δημοπρατείται είναι η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7,15 χλμ. περίπου του Οδικού Άξονα Αγρινίου – Καρπενησίου, από τον κόμβο Ρουπακιάς / Άγιο Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, παρακάμπτοντας τον οικισμό Καμαρούλα, μέχρι να καταλήξει στον υφιστάμενο δρόμο προς τον Άγιο Βλάση, όπου συναρμόζεται με αυτόν. Ο οδικός άξονας θα συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.
Αναλυτικά περιλαμβάνεται, εκτός από την κατασκευή του οδικού τμήματος, από τον κόμβο Ρουπακιάς / Άγιο Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και η κατασκευή: παράπλευρων οδών, μήκους 4,83 χλμ. περίπου, τεσσάρων γεφυρών, επτά κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτών οχετών και λοιπών έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης και πέντε ισόπεδων κόμβων (Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Νέα Αβοράνη Αγρινίου, Καμαρούλας, Αγίου Νικολάου και Σχίνου) με τις κάθετες οδούς που συμβάλουν στους κόμβους.
http://www.ypodomes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου