Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Υπό κατάληψη έξι σχολεία στον Δ. Αγρινίου-μικρή συμμετοχή στη στάση εργασίας

        
epi-3o-lykeio-kleisto1
19 σχολεία επρόκειτο να λειτουργήσουν σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, εκείνα δηλαδή που τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερες μέρες από εκείνες που το Υπουργείο από τον Σεπτέμβριο είχε προειδοποιήσει πως αν ξεπεραστούν, θα αναπληρωθούν είτε στις γιορτές του Πάσχα, είτε με παράταση του σχολικού έτους......
Αύριο τα σχολεία αυτά ορίζονται με βάση τα ίδια κριτήρια και πάντα για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, 20. Από τα 19 σχολεία σήμερα, λειτούργησαν τα 13, αφού το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το Γυμνάσιο Παραβόλας, το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, το Γενικό Λύκειο Παραβόλας, το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και το ΕΠΑΛ Καινουρίου τελούν από το πρωί υπό κατάληψη από τους μαθητές.
Η συμμετοχή στη στάση εργασίας των καθηγητών είναι ιδιαίτερα μικρή. Συγκεκριμένα για σήμερα, αύριο και μεθαύριο έχει προκηρυχτεί τρίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ από τις 8 το πρωί έως τις 11, ενώ οι τοπικές ΕΛΜΕ προκήρυξαν …δεύτερη τρίωρη στάση από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι! Παρόλα αυτά στα Γυμνάσια και Λύκεια που δεν υπήρξε κατάληψη, το μάθημα έγινε κανονικά.
Ακριβής αριθμός καθηγητών που συμμετείχαν στη στάση εργασίας δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά μέχρι και τη λήξη της σημερινής σχολικής μέρας οι διευθυντές των Λυκείων, μέσω του ηλεκτρονικού  συστήματος αναμένεται να δηλώσουν ποιοι είναι οι καθηγητές που συμμετείχαν στη στάση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου