Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Kεφαλογιάννης: «Οι φιλοευρωπαϊοι έκαναν αυτή τη χώρα από Ψωροκώσταινα, ανεπτυγμένη»



po-synentefxi-typou-kefalogianis5Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίς σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ο επικεφαλής του κλιμακίου των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκαν τον Νομό, πρ. υπουργός και πρ. γραμματέας της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Mανώλης Kεφαλογιάννης και η υποψήφια ευρωβουλευτής Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ. Αγρινίου της Ν. Δ. κ. Φώτη Τσόλκα και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. κ. Κώστας Σύρος.....

po-synentefxi-typou-kefalogianis1
Τους δύο υποψήφιους Ευρωβουλευτές προλόγισε ο κ. Σύρος, ο οποίος και δήλωσε πως το κόμμα θα πρέπει να είναι περήφανο που διαθέτει στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών τα συγκεκριμένα πρόσωπα, «που μπορούν να προσεγγίσουν με αξιόπιστο λόγο τους Έλληνες και να μιλήσουν με σοβαρότητα και φερεγγυότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με την πορεία της χώρας».
po-synentefxi-typou-kefalogianis3Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η δικηγόρος στο επάγγελμα και αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, υποψήφια ευρωβουλευτής κα  Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, η οποία, αφού παρουσίασε εν συντομία το βιογραφικό της, σχολίασε πως το ίδιο το επάγγελμα που υπηρετεί την έχει βοηθήσει σημαντικά στον τομέα των διαπραγματεύσεων. «Πρόκειται για τις πιο κομβικές εκλογές από τη μεταπολίτευση και έπειτα. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά περνούν δύσκολα. Η οικογένεια της Ευρώπης είναι όμως το μόνο μέσο για την εύρεση λύσεων για τη χώρα», σχολίασε η κα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη στην εισήγησή της.
Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν παρέλειψε εξ αρχής να σχολιάσει την πορεία των υποδομών της Δυτικής Ελλάδας: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στη Δυτική Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία, έναν νομό από πού «γέννησε» ηγέτες όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης. Με λύπη μου όμως παρατηρώ ότι τα έργα στην περιοχή έχουν μείνει στην εποχή του Χ. Τρικούπη!», είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει, απαντώντας αργότερα σε ερώτηση σχετικά με το τι θα μπορούσε, εάν εκλεγεί να κάνει από τη θέση του ευρωβουλευτή, για την Περιφέρεια, ότι το πρώτο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί βάση είναι τα αναπτυξιακά έργα: «Οι πολιτική στην Ελλάδα και οι πολιτικοί της Ελλάδας, θα πρέπει να αναλογιστούν αυτή την κατάσταση και να μπει η ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής προτεραιότητα για την επόμενη περίοδο».
Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με την παρουσία της Ν.Δ. με παρεμβάσεις εκπροσώπων του κόμματος σε διάφορα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και κατά πόσο αυτή είναι ανάλογη με εκείνη των εκπροσώπων ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ απάντησε πως «σε τοπικό επίπεδο οι παρεμβάσεις της ΝΟΔΕ υπάρχουν», ενώ ως παράδειγμα έφερε την παρουσία, μετά από κάλεσμα, του υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στον νομό, οπότε και ανακοίνωσε τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πρ. Νοσοκομείο Αγρινίου.
Ο κ. Κεφαλογιάννης απαντώντας στην ίδια ερώτηση, έμεινε περισσότερο στο κομμάτι που περί ευρωσκεπτικισμού, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του κόμματος και στο πως «ο φιλοευρωπαϊσμός βοήθησε τη χώρα να πάει μπροστά» , σχολιάζοντας πως «στην Ελλάδα συγκρούεται ο κόσμος του λαϊκισμού με τον κόσμο της Ευρώπης, εκείνων δηλαδή που επιθυμούν ανάπτυξη και σταθερότητα».
Στο ίδιο μήκος κύματος στην μετέπειτα ομιλία του παρουσία υποψηφίων της Ν.Δ. για την περιφέρεια, το δήμο, μελών και φίλων του κόμματος, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε πως «ήταν εκείνοι που επιθυμούσαν την ένταξη στην Ευρώπη εκείνοι που έκαναν την Ελλάδα από ψωροκώσταινα, μια ανεπτυγμένη χώρα».
Σχετικά με την αντιπολίτευση και τις θέσεις της, πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει τις ιδεοληψίες και να πορευθεί η χώρα με ένα κοινό εθνικό σχέδιο», για να συμπληρώσει πως «αυτό κάνουν οι λαοί σε περιόδους κρίσεων».
Η κα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη στη δική της ομιλία που ακολούθησε της συνέντευξης έμεινε στη σημασία που, όπως εξήγησε έχει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ζητώντας από τους Έλληνες να μη δώσουν ψήφο αποδοκιμασίας, αλλά σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου