Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το πληρέστερο ψηφοδέλτιο ο Π. Μοσχολιός-τι δείχνουν οι αριθμοί

        
po-dimarxoi-agrinou-2014
Τη μάχη των εντυπώσεων (αλλά και ουσίας κατά ένα ποσοστό)  κέρδισε στην κατάθεση των ψηφοδελτίων ο νυν δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο – Κοινωνική Συμμαχία» Παύλος Μοσχολιός, που κατάφερε να συγκεντρώσει των μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων, δε σχέση με τους ανθυποψηφίους του. Να θυμίσουμε πως το ανώτερο προβλεπόμενο νούμερο υποψηφίων δημοτικών και τοπικών Συμβούλων για τον δήμο Αγρίνιο είναι 323 υποψήφιοι και ο κ. Μοσχολιός συγκέντρωσε συνολικά 310.  Τα κενά  είναι σε κάποιες μονοεδρικές τοπικές κοινότητες, ενώ σε σύνολο 93 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έχει 90......
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Μοσχολιός υπερκάλυψε τα προβλεπόμενα της αιφνιδιαστικής τροπολογίας Μιχελάκη, που αύξησε υπέρμετρα τον αριθμό των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων. Για παράδειγμα στην Δημοτική Ενότητα του Αγρινίου, που αποτελεί και την «αιχμή του δόρατος» των συνδυασμών του δήμου, ο αριθμός των υποψηφίων που δύναται να έχει η κάθε παράταξη αυξήθηκε από 42 σε 56, αριθμό που τελικά κάλυψε ο κ. Μοσχολιός.
Ο αριθμός των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Γ. Παπαναστασίου είναι 42 στην Δ.Ε. Αγρινίου. Ο ίδιος ο κ. Παπαναστασίου είχε δηλώσει πως δεν σκοπεύει να καλύψει τις θέσεις που αυξήθηκαν με την τροπολογία Μιχελάκη.
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του κ. Παπαναστασίου είναι 281.
Με καθυστέρηση δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ανατροπή Τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο τον τ. δήμαρχο Θεστιέων Δημήτρη Τραπεζιώτη. Ο κ. Τραπεζιώτης έχει καλύψει τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό των 56 υποψηφίων στην Δ.Ε. του Αγρινίου, με βάση την ανακοίνωση που έκανε. Ο κ. Τραπεζιώτης φαίνεται πάντως πως αντιμετώπισε  προβλήματα σε αρκετές περιοχές μιας και ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων του είναι 240.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο σύνολο του δήμου έχει 165 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 43 είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην Δ.Ε. Αγρινίου. Το σύνολο των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ σε όλες τις Δ.Ε. είναι 75.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ανυπότακτο Αγρίνιο«,  χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις προβλέψεις  του Καλλικράτη, για να καταθέσουν ψηφοδέλτιο που να είναι αποδεκτό και νόμιμο. Έτσι δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο στην Δ.Ε. του Αγρινίου, αλλά σε άλλες επτά Δημοτικές Ενότητες, καθώς και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που προβλέπει η νομοθεσία. Το σύνολο των υποψηφίων Συμβούλων της παράταξης που στηρίζεται κυρίως από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι 40.
Μεσολόγγι. Πόσους υποψηφίους κατέθεσε ο κάθε συνδυασμός
Στο Μεσολόγγι, ο ανώτερος αριθμός υποψηφίων Συμβούλων είναι 144  (με βάση και την νέα τροπολογία Μιχελάκη) και όπως φαίνεται δεν τον έφτασε κανείς από τους υποψηφίους δημάρχους, που να θυμίσουμε συνολικά είναι οκτώ, μετά και την αποχώρηση του κ. Μπρούμα ,που δεν μπόρεσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο.
126 υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους έχει ο κ. Μουρκούσης, 126 ο κ. Καραπάνος 100 υποψηφίους έχει ο κ. Τέγας, ενώ ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης έχει 116.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Παπαδόπουλος έχει 103 υποψηφίους και ο κ. Αντωνίου, παλιός δήμαρχος στο Μεσολόγγι έφτασε τους 100.
Ο Δ. Μακρής της Χ.Α. χρειάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  να «επιστρατεύσει» υποψηφίους από άλλους δήμους της Αιτωλ/νίας για να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Μέχρι το Σάββατο έγιναν πολλές μεταδημοτεύσεις υποψηφίων από τον δήμο του Αγρινίου στον δήμο του Μεσολογγίου. Επισήμως το ψηφοδέλτιο του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.
Τέλος να θυμίσουμε πως το ψηφοδέλτιο της Λαϊκώς Συσπείρωσης, έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετές μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου