Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τρομοκρατία κατά του τοπικού τύπου-εμπρησμός σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου (φωτο)

        
gege-lancia8Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει με τους θρασύδειλους τραμπούκους που δρουν ελεύθεροι στο Αγρίνιο, τρομοκρατώντας πολίτες, δημοσιογράφους ή όποιον τέλος πάντων δεν συμφωνεί με τις δίκες τους ιδέες, τον δικό τους τρόπο ζωής και το αξιακό τους σύστημα..
Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί η πρωτοφανής ενέργεια που έγινε τα ξημερώματα σήμερα σε παρκινγκ στην οδό Σόλωνος στο Αγρίνιο, με τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα από αγνώστους.......
gege-lancia2Ήταν λίγο πριν τις 2:30 τα ξημερώματα όταν τρείς με τέσσερις άγνωστοι νέοι, σύμφωνα με μάρτυρες, αφού πρώτα έριξαν πέτρα και έσπασαν το πίσω τζαμί του αυτοκινήτου, έριξαν στο όχημα εμπρηστικό μηχανισμό και βενζίνη και απομακρύνθηκαν φωνασκώντας και τρέχοντας προς την οδό Μακρή. Το πίσω μέρος του αυτοκίνητου πήρε αμέσως φωτιά που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε χάρις στην έγκαιρη επέμβαση περιοίκου που έσπευσε στο σημείο με πυροσβεστήρα, αλλά και της Π.Υ. Αγρινίου που κινητοποίησε πυροσβέστες και τρία συνολικά οχήματα.......
gege-lancia3Η πυρκαγιά έσβησε γρήγορα, αλλά προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές στο όχημα. Την σχετική προανάκριση έχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του Αγρινίου, ενώ το πρωτοφανές περιστατικό αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και να συζητηθεί στην τοπική κοινωνία και τον δημοσιογραφικό κόσμο του Αγρινίου, που πλέον μετά τις ανώνυμες απειλές, τις ύβρεις και τις στοχοποιήσεις, βλέπει να απειλείται και η περιουσία του αλλά και η σωματική ακεραιότητα απλών πολιτών.
Τόσο ο. Π Τσακανίκας, όσο και η σύζυγος του, κατέθεσαν στην Ασφάλεια για το περιστατικό, πρόκειται να κληθούν και μάρτυρες, ενώ παράλληλα απευθύνεται έκκληση να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν περισσότερα για την θρασύδειλη αυτή επίθεση και είδαν από κοντά το συμβάν ή τους δράστες.
gege-lancia12
Μια επίθεση που δεν έχει σαν στόχο απλά έναν δημοσιογράφο, αλλά συνολικά την ελευθερία της έκφρασης, της άποψης, της ίδιας της δημοκρατίας τελικά . Είναι μια ενέργεια – σαφής προειδοποίηση από αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους: «Βουλώστε το για να μην πάθετε κακό». Μια φασίζουσα νοοτροπία που τους τελευταίους μήνες υφέρπει στο Αγρίνιο και πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Το θέμα είναι εάν η τρομοκρατία αυτή, βρει τελικά πρόσφορο έδαφος. Ο τοπικός τύπος , που με αυτόν τον βάναυσο τρόπο κακοποιείται, καλείται πρώτος θα αντισταθεί.
gege-lancia9Η τοπική κοινωνία και οι θεσμικοί της φορείς καλούνται να πάρουν θέση για την επίθεση αυτή, μοναδική στα χρονικά του τοπικού τύπου. Τέλος, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι κατά καιρούς και με περισσότερη ένταση αυτό το διάστημα με τις δηλώσεις τους και τις πράξεις τους «ενθαρρύνουν» αυτές τις πρακτικές, στοχοποιώντας τους δημοσιογράφους που δεν τους είναι αρεστοί.
gege-lancia7
gege-lancia5

geg-lancia2

geg-lancia5

geg-lancia7

geg-lancia4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου