Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Tι αναφέρει η Αστυνομία για τη σύλληψη 52χρονου που θανάτωσε σκύλο

κατάλογοςΌπως έχει γίνει ήδη γνωστό συνελήφθη 52χρονος στο Αγρίνιο που τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο με κυνηγετικό όπλο χθες στη Νέαπολη. Για το συμβάν αυτό υπήρξε η ακόλουθη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθη χθες (24-4-2014) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση σκύλου και παράνομη κατοχή και χρήση όπλου.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, στη Νεάπολη Αγρινίου, ο 52χρονος θανάτωσε σκύλο 24χρονου ημεδαπού, πυροβολώντας τον με κυνηγετικό όπλο, το οποίο μαζί με το νεκρό ζώο απέρριψε σε κοντά σε ποτάμι της περιοχής.Κατά τη διαφυγή του ο 52χρονος, με το αυτοκίνητο του τραυμάτισε ελαφρά τον 24χρονο που επιχείρησε να τον σταματήσει....
Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, λίγες ώρες αργότερα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι: Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου