Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

To Αγρίνιο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (φωτο)

        
koi-mosxolios-skai2
Η ανακοίνωση της Philip Morris για την μετατροπή του αποθηκευτικού συγκροτήματος της στην Μεγαλη Χώρα του δήμου Αγρινίου, σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης και διακίνησης των καπνών Ανατολικού τύπου προς τις αγορές της Ε.Ε. της Ρωσίας και της Ουκρανίας, έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο Αγρίνιο.
Από χθες όλα τα κεντρικά ΜΜΕ ασχολούνται με την επένδυση παρουσιάζοντας λεπτομέρειες που προς το παρόν δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε επαρκείς ούτε δίνουν και το δικαίωμα για πανηγυρισμούς, αλλά προσφέρουν μια ευκαιρία για γόνιμο προβληματισμό σχετικά με την αξιοποίηση υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες το Αγρίνιο ήταν «πρώτο θέμα» σε όλες τις ιστοσελίδες και τα δελτία ειδήσεων των κεντρικών ΜΜΕ, ενώ και σήμερα ο Αθηναϊκός τύπος παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ για την επένδυση της αμερικανικής πολυεθνικής. Από το πρωί, τηλεοπτικά συνεργεία «πολιορκούν» και το δημαρχείο Αγρινίου, ζητώντας δηλώσεις από τον Παύλο Μοσχολιό αλλά και παράγοντες της αγοράς, σχετικά με τα θετικά αυτής της επένδυσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ζωντανές μεταδόσεις από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ , τον ALPHA και διαδικτυακές τηλεοράσεις των Αθηνών.
koi-mosxolios-skai1Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Μοσχολιός, όσο και εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του Αγρινίου, εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένοι σχετικά με την επένδυση, για την οποία όπως σημειώθηκε δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση, για παράδειγμα ως προς τις θέσεις εργασίας που θα παρέχει κλπ.  Δήμαρχος αλλά και τοπικοί φορείς μιλώντας σε εθνικά δίκτυα, στάθηκαν ιδιαίτερα στις υποδομές που υπάρχουν και που θα πρέπει να αξιοποιηθούν. Για παράδειγμα έγινε αναφορά στις συνδυασμένες μεταφορές που μπορούν να παρέχονται από ξηρά, αέρα και θάλασσα μέσα από την αξιοποίηση του λιμανιού του Πλατυγιαλιού, του αεροδρόμιου της 132 Σ.Μ. στο Δοκίμι (που βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τις αποθήκες στη Μ. Χώρα), του αεροδρομίου στο Ακτιο και κυρίως, μέσα από την ολοκλήρωση βασικών οδικών αξόνων, όπως η Ιόνια οδός, το Ακτιο – Αμβρακία, η απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια και το Πλατυγιάλι κλπ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου