Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τι σκέφτεται ο Γεωργιάδης για το παλιό νοσοκομείο του Μεσολογγίου

        
epi-palionosokomeio-mesologgi
Μετά την κινητικότητα των εργαζομένων, τη συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων και όλες τις αλλαγές στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να αξιοποιήσει για τη στέγαση υπηρεσιών υγείας, τα παλιά κτίρια νοσοκομείων που είναι υπό κατάρρευση. Τι σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας.
Εκτός των άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι αναζητά ρευστό και για την ανακατασκευή των παλαιών κτιρίων του ΕΣΥ που αφέθηκαν στη τύχη τους μετά τη μεταστέγαση των κλινικών σε νέα κτίρια νοσοκομείων. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του παλαιού νοσοκομείου της Ρόδου αλλά και του παλαιού νοσοκομείου του Μεσολογγίου. Τα δύο κτίρια θυμίζουν παλιά μισογκρεμισμένα οικήματα, είναι αφύλακτα ενώ συχνά πυκνά πέφτουν και οι τοίχοι. Μόλις πρόσφατα όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης περιόδευε στη Ρόδο είχε επισκεφτεί και το παλαιό κτίριο του νοσοκομείου το οποίο βρισκόταν μέσα στα μπάζα, τα απορρίμματα, τα παλιά έπιπλα και φυσικά τίποτε δε θύμιζε υγειονομική μονάδα.Αντίστοιχη περίπτωση και αυτή του νοσοκομείου του Μεσολογγίου το παλαιό κτίριο του οποίου εδώ και περίπου 10 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο και υπό κατάρρευση.
Για τη Ρόδο ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δεσμευτεί πως θα φροντίσει να βελτιωθούν και να ανακατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν για υπηρεσίες υγείας. Αντίστοιχα δεσμεύεται τώρα και για το παλιό νοσοκομείο του Μεσολογγίου και μάλιστα μέσω twitter.
Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό μετά την ανάγνωση της είδησης ότι το άλλοτε ζωντανό νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται σε απόλυτη εγκατάλειψη: «Οπωσδήποτε μετά το Παλιό νοσοκομείο Ρόδου, εδώ θα γίνει η νέα μας παρέμβαση».
Βέβαια προς το παρόν δε φαίνεται η κυβέρνηση να διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για να γίνουν εργασίες αποκατάστασης στα παλιά κτίρια των νοσοκομείων, παρότι σχεδιασμοί υπάρχουν…
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου από το www.iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου