Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Επιτυχίες μαθητών στο Αγρίνιο

        

koi-baseis-2013 3
Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημειώνοντας μεγάλη πτώση. Συνολικά, έπεσαν οι βάσεις σε 338 τμήματα, ενώ ακόμα και η ιατρική Αθηνών έπεσε κάτω από τα 19.000 μόρια. Φέτος οι εισακτέοι θα είναι μειωμένοι κατά περίπου 11% και θα εισαχθούν 71.761 φοιτητές έναντι 80.615 πέρυσι.
Το Αγρίνιο τήρησε την παράδοση την οποία έχει και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο μαθητών και διδασκόντων, στέλνοντας και φέτος πολλούς μαθητές στις σχολές «ρετιρέ» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θα ήταν αδύνατη μια πλήρης καταγραφή των επιτυχιών τις οποίες σημείωσαν όλοι οι μαθητές, ωστόσο καταφέραμε και επικοινωνήσαμε με κάποιους από αυτούς οι οποίοι δέχθηκαν να μιλήσουν για την επιτυχία τους η οποία οδηγεί στη συνέχιση των σπουδών τους σε μερικά από τα κορυφαία πανεπιστημιακά και πολυτεχνικά τμήματα της Ελλάδας.
Φέτος, αποτέλεσε σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της πόλης των σπουδών η εγγύτητά της στο Αγρίνιο ή το γεγονός ότι μπορεί να υπήρχε ήδη κάποιος αδερφός ή αδερφή ο οποίος σπουδάζει εκεί, ώστε να περιοριστούν έτσι τα δυσβάστακτα έξοδα των σπουδών.
Ο Ευάγγελος Μαντέλλος, από το 1ο Λύκειο Αγρινίου, έγραψε 18.840 μόρια και έπιασε την πρώτη του επιλογή, την Ιατρική Ιωαννίνων. Μάλιστα, μπήκε και με πάρα πολύ καλή σειρά, 10ος στο τμήμα του. Έχει μια μεγαλύτερη αδερφή η οποία σπουδάζει στην ίδια σχολή, στα Ιωάννινα.
Η Χριστιάνα Καρδαρά, από το 4ο Λύκειο, έφτασε τα 18.022 μόρια, τα οποία της εξασφάλισαν μια θέση στην Φαρμακευτική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Επέλεξε την πόλη αυτή καθώς έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό ο οποίος σπουδάζει στην Κατερίνη.
Ο Ευστάθιος Αποστολάκης, ήταν μαθητής του Μουσικού Λυκείου. Σε λίγες μέρες όμως θα είναι πρωτοετής φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας των Υπολογιστών, έχοντας πιάσει 18.245 μόρια.
Η Κλεάνθη Σαρδέλη έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και με βαθμό πρόσβασης 19.02 αφήνει το 1ο Λύκειο Αγρινίου για τη Νομική Αθηνών.
Η Βίκυ Μπούσγου, μαθήτρια του 1ου Λυκείου, με 18.831 μόρια έπιασε τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, και θα φύγει σύντομα για την πόλη όπου ήδη σπουδάζει ο αδερφός της.
Η Αφροδίτη-Μαρία Νάκου, θα είναι τον Σεπτέμβριο φοιτήτρια στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής. Με ακριβώς 18.000 μόρια, αφήνει το 1ο Λύκειο Αγρινίου για να σπουδάσει στην πρώτη σχολή της επιλογής της.
Η Μαρία Χουλιάρα, μαθήτρια του 4ου Λυκείου, γράφοντας 17.697 μόρια κατάφερε να μπει στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, το οποίο ήταν και η πρώτη της επιλογή.
Η Μαρία Τσουκάρα, από το Μουσικό Λύκειο, έπιασε 17.134 μόρια στο Α’ Πεδίο και 17.253 στο Ε’ Πεδίο. Πάντα ήθελε να γίνει φιλόλογος και σε λίγες μέρες θα σπουδάζει στην Φιλολογική Σχολή της Αθήνας.
Ο Κωνσταντίνος Νταγιάντας, από το 1ο Λύκειο, φεύγει για να σπουδάσει στο τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
Ο Παντελής Ζαλοκώστας, αφήνει πίσω του το 5ο Λύκειο Αγρινίου και με 18.897 μόρια φεύγει για την σχολή πρώτης του επιλογής, τη Νομική Αθηνών. Μιλώντας στη «Συνείδηση», ο Παντελής αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε όσους τον στήριξαν κατά τον αγώνα που έδωσε για να πιάσει αυτή την υψηλότατη βαθμολογία, και μας είπε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια του 5ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, κα. Ίσκου και τους καθηγητές μου για τη βοήθειά τους και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, όπως και το φροντιστήριό μου, τη «Γνώση» του κ. Ξυγκά για την άριστη προετοιμασία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την υθική και ψυχολογική υποστήριξη».
Πέρα από τους πρώην μαθητές και νυν φοιτητές με τους οποίους καταφέραμε να επικοινωνήσουμε, υπάρχουν φυσικά και πολλοί άλλοι οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε περιζήτητες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι από το 1ο Λύκειο ο Αλέξανδρος Αυγής, ο οποίος πέρασε στην Ιατρική Πατρών και η Ευσταθία Τσαρούχη, η οποία έχει επιλέξει το τμήμα Χημικών-Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη. Από το 2ο Λύκειο, η Ναταλία Αναστάση-Παπαθανάση πέτυχε στην Βιολογία της Πάτρας, η Καλλιόπη Καπελλάκη στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ οι Σώλου Κωνσταντίνα και Μαρία πέτυχαν στην Ιατρική Σχολή Πατρών.
Η Έλλη Γαλατά από το 3ο Λύκειο θα σπουδάσει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Αθήνας, ενώ η Ελπίδα Τσεκούρα, από το ίδιο λύκειο, πέτυχε στην Ιατρική Αθηνών. Από το 4ο Λύκειο, ο Ανδρέας Μανάκης θα σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας, η Δήμητρα Μέντη στην Αγγλική Φιλολογία Αθήνας, ενώ ο Δημήτρης Σταυρέλος και η Γεωργία Καπέλη θα είναι συμφοιτητές στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών στον Βόλο έχει επιλέξει ο Σταύρος Τάγιος, μέχρι πρόσφατα μαθητής του Μουσικού Λυκείου Αγρινίου, ενώ ο Λάμπρος Τσακανίκας θα σπουδάσει Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός στην Πάτρα. Στην ίδια πόλη θα σπουδάσει και η Μαργαρίτα Σκαμνέλου, η οποία έχει επιλέξει τη Φιλολογική Σχολή.
Κώστας Καρακώστας
Eφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου