Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ρύθμιση χρεών στον ΟΓΑ

Ρύθμιση χρεών στον ΟΓΑ

Με ελάχιστο ποσό δόσης τα 20 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στον ΟΓΑ περίπου 230.000 αγρότες.
Το σύνολο των οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες στις 31/12/2012 ξεπερνά τα 530 εκατ. ευρώ και, όπως επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο του ΟΓΑ, όσοι έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ και δεν σπεύσουν να τις τακτοποιήσουν, τότε τα χρέη τους θα διαβιβαστούν προς είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και οι αγρότες-οφειλέτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.
Ο ΟΓΑ ετοιμάζει, μάλιστα, νομοθετική ρύθμιση, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες να εξοφλούν τα χρέη τους από ασφαλιστικές εισφορές δια συμψηφισμού με τις αγροτικές επιδοτήσεις. Η ρύθμιση θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2017 και οι αιτήσεις των αγροτών θα μπορούν να γίνουν μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr). Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί εντός 7 ημερών από την υποβολή της αίτησης.
Αυτό σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος του ΟΓΑ που θα κάνει αίτηση σήμερα, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό της πρώτης δόσης (που ξεκινά από 200 ευρώ), ώστε να ρυθμίσει την οφειλή του σε 46 μήνες. Αν κάνει αίτηση, τον Οκτώβριο, θα έχει 45 δόσεις, κ.ο.κ.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου