Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δύσκολη αποστολή, αλλά…

        
sup-panai-paok64Πλήρης ο Παναιτωλικός πάει για το καλύτερο στην Κομοτηνή
Τις δυσκολίες του Κυριακάτικου αγώνα τις γνωρίζουν όλοι στον Παναιτωλικό. Ο αντίπαλός τους Πανθρακικός προέρχεται από δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια τις αντίστοιχες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με απολογισμό μία ισοπαλία (2-2 στη Λειβαδιά) και μια ήττα (1-0 στη γειτονική Ξάνθη). Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι είναι αναγκασμένος να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα, γιατί διαφορετικά θα βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση.
Η ομάδα της Κομοτηνής θα παίξει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της με τη βοήθεια του οποίου θέλει να φτάσει στη νίκη. Κατά σύμπτωση ανάλογο πρόγραμμα είχε και την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, με εκτός έδρας τα δύο πρώτα παιχνίδια. Άρχισε με ήττα στην Τούμπα 1-0, έχασε τη δεύτερη αγωνιστική στα Χανιά από τον Πλατανιά 2-0 και έπαιξε την τρίτη στην Κομοτηνή. Αντίπαλός της ο Παναθηναϊκός, τον οποίο νίκησε 1-0 με γκολ του πρώην “πράσινου” Δημήτρη Παπαδόπουλου, που αγωνίζεται πλέον στον Ατρόμητο.
Προφανώς οι παίκτες της ακριτικής ομάδας δεν θα εμφανιστούν ανυποψίαστοι στο μεθαυριανό παιχνίδι. Δεν έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν λόγω των αποτελεσμάτων που προηγήθηκαν, αλλά κυρίως γιατί η νίκη του Παναιτωλικού επί του ΠΑΟΚ, είναι βέβαιο ότι κτύπησε καμπανάκι γι’ αυτούς, δείχνοντάς τους ότι θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να μην μείνουν με 1 βαθμό συγκομιδή.
Δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Άκη Μάντζιο, αφού υπάρχουν τραυματίες παίκτες που θα μείνουν εκτός. Ο Έμπο, με κάταγμα στα πλευρά στο προηγούμενο ματς, ο Σαρακατσάνος και πιθανότατα ο Μακρυδημήτρης, δεν μπορούν να βοηθήσουν τους πράσινους στο παιχνίδι της Κυριακής.
Από χθες άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων που διατίθενται σε προσιτές τιμές, αφού δεν συνηθίζεται να γεμίζει το ΔΑΚ Κομοτηνής (μέσος όρος 1.500 εισιτήρια πέρσι). Λόγω πρώτου εντός έδρας παιχνιδιού για τη νέα σεζόν, ίσως αγγίξει τον μέσο όρο.
Γεμάτο ρόστερ
Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του έχοντας το πρώτο του τρίποντο από το περασμένο Σάββατο, αλλά κυρίως την ψυχολογία που δίνει μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, προετοιμάζεται για το παιχνίδι χωρίς προβλήματα, έχοντας στο μυαλό του τη διεκδίκηση ενός ακόμα θετικού αποτελέσματος. Οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος επιδιώκουν να κρατήσουν προσγειωμένους τους παίκτες και προσηλωμένους στον στόχο.
Το ευχάριστο είναι ότι για πρώτη φορά φέτος υπάρχει τόσο μεγάλη… διαθεσιμότητα ποδοσφαιριστών. Με εξαίρεση τους τραυματίες Πόι, Καλί και τον ανέτοιμο Κουτρομάνο, όλοι συμμετέχουν στις προπονήσεις βάζοντας υποψηφιότητα για να συμπεριληφθούν στην αποστολή. Σφακιανάκης, Κουτσοσπύρος, Δάρλας, εξέτισαν την ποινή τους, ενώ και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Περουβιανός Άσκες, έχει ενταχθεί και τυπικά στην ομάδα με την έκδοση δελτίου.
Συνολικά είκοσι οκτώ (!) ποδοσφαιριστές συμμετέχουν στις προπονήσεις και έξι ή επτά πρέπει να μείνουν στο Αγρίνιο, για να επιλεγούν δεκαεννιά ή είκοσι για την αποστολή που θ’ αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου για τη Θράκη. Έτσι, ο πονοκέφαλος του Μάκη Χάβου για τις επιλογές που θα κάνει είναι μεγάλος.
Επιθετικό σχήμα
Το δόγμα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» φαίνεται να υιοθετεί ο τεχνικός του Παναιτωλικού. Αυτό δείχνει στις τελευταίες προπονήσεις στις οποίες δοκιμάζει τους έντεκα που κέρδισαν τον ΠΑΟΚ στο βασικό σχήμα. Δουλεύοντας με μικρές διαφοροποιήσεις το κομμάτι της αγωνιστικής τακτικής, την οποία προσαρμόζει στις απαιτήσεις του μεθαυριανού αγώνα.
Την εστία θα υπερασπιστεί και πάλι ο Ράφαελ, ενώ στα άκρα της άμυνας παραμένουν ο Μπακάκης (δεξιά) και ο Γκάλο (αριστερά). Κεντρικοί αμυντικοί οι Κούσας – Μελισσάς. Ο Τζούνιορ προορίζεται ως βασικός κεντρικός μέσος, με τον Μπελόν να του δίνει βοήθειες όταν η ομάδα αμύνεται. Ο Ισπανοελβετός με τον Θεοδωρίδη αποτελούν το δίδυμο των μεσοεπιθετικών στην επιθετική λειτουργία, με τους Καμαρά και Ιωάννου στα άκρα. Ο Μπόγιοβιτς θα είναι και πάλι στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Στέλιος Σφακιανάκης, που “ξεχρέωσε” με την ποινή των δύο αγωνιστικών που είχε από πέρσι, είναι μια από τις πρώτες επιλογές του Χάβου αν αποφασίσει να παίξει με δύο αμυντικά χαφ στην ενδεκάδα ή χρειαστεί να το κάνει στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Στις τελευταίες προπονήσεις δοκίμασε σχήμα με τον έμπειρο μέσο στη θέση του Μπελόν.
Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, που απ’ ότι φαίνεται δεν θα διαφοροποιηθούν πολύ, το πλάνο του Παναιτωλικού έχει επιθετική διάθεση και είναι εμφανές ότι θέλει να πιέσει τον αντίπαλό του και να αναζητήσει τρόπους να τον “χτυπήσει” στην κόντρα, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα κάποιων παικτών του και την ικανότητα στο “ένας εναντίον ενός”.
Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η τελευταία προπόνηση στο Αγρίνιο και μετά θα ανακοινωθεί η λίστα των παικτών που θα πάρει μαζί του ο Χάβος. Η αποστολή θ’ αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου και το απόγευμα θα προπονηθεί στο Στάδιο της Κομοτηνής.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ
Eφημερίδα «Συνείδηση»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου