Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σαμαρας: «Ψήφος εμπιστιοσύνης η επένδυση της Philip Morris στο Αγρίνιο» (VIDEO)

        

koi-samaras-phillipmorrisΟ Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Philip Morris κ. Νίκο Θεοφιλόπουλο, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Η συνάντηση αφορά την απόφαση της Philip Morris να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της εταιρείας «Παπαστράτος», σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού Ανατολικού τύπου.
Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία μεγάλη ουσιαστική και συμβολική επένδυση για τη χώρας μας. «Θυμίζω ότι προ ενός εξαμήνου, υπογράψαμε ένα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πολυεθνική εταιρεία, όπου θα αυξάνατε κατά 20% τις προμήθειές σας σε σχέση με την προηγούμενη τριετία. Αυτή η επέκταση των δραστηριοτήτων, μαζί με αυτήν την καινούργια επένδυση της Philip Morris, αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μία ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία, την οποία την θεωρούμε, όπως καταλαβαίνετε, πολυσήμαντη. Αλλά, ταυτόχρονα, αυτή η επένδυση που θα κάνετε τώρα, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος. Σημαίνει υποστήριξη των εξαγωγών ενός κλάδου πολύ ισχυρού, με μεγάλη ζήτηση σε όλον τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν σταματάει εδώ. Εμείς θα θελήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, για να κάνουμε την Πατρίδα μας έναν υγιή επενδυτικό προορισμό, με στέρεες νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, που είναι και ο μεγάλος μας μόχθος και ο πόνος μας, πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε «Γνωρίζοντας λοιπόν οι μεταποιητές ότι έχουν σίγουρη τη διάθεση των προϊόντων τους, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα γνωστά καπνομάγαζα, προχώρησαν άμεσα σε συμβόλαια με τους καπνοκαλλιεργητές. Δηλαδή βρήκαν μεγάλους παραγωγούς, βρήκαν ενώσεις και ομάδες παραγωγών, βρήκαν συνεταιρισμούς, έκαναν συμβολαιοποιημένη παραγωγή.»
Ο επικεφαλής της Philip Morris Νίκος Θεοφιλόπουλος τόνισε ότι μέχρι στιγμή η επένδυση έχει ξεπεράσει τα 600 εκ ευρώ. «Προχωράμε τώρα στην μετατροπή των αποθηκών μας στο Αγρινίο, σε κεντρικές αποθήκες καπνών και κέντρο διανομής για τη Philip Morris International για όλη την Ευρώπη.
Πιστεύουμε ότι θα ενισχύσουμε το μεταφορικό και εξαγωγικό έργο της χώρας και με τις επενδύσεις μας, που έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία, θα βοηθήσουμε και εμείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση»
http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου