Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

προβλέπει η ανάπλαση του Παπαστρατείου πάρκου

        
koi-maketa-parko Ο δήμος Αγρινίου προχώρησε πριν από λίγο στην εκ νέου δημοσιοποίηση της τεχνικής περιγραφής του έργου της ανάπλασης του δημοτικού πάρκου (αυτό ειχε γίνει και όταν το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο), μετά και τις αντιδράσεις που προκαλεί σε μερίδα πολιτών η έναρξη των εργασιών.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Σχετικά με τη φημολογία που αναπτύσσεται για τις παρεμβάσεις που προβλέπει το έργο της ανάπλασης του Πάρκου, από την αρμόδια Υπηρεσία σύνταξης της μελέτης και επίβλεψης της κατασκευής του έργου (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγρινίου) ανακοινώνονται τα εξής:
Η παρέμβαση στο Πάρκο έχει ήπια μορφή καιπεριλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:
1. Θα ανακατασκευαστεί η μάντρα, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημίες που έχει υποστεί, ιδιαίτερα στην οδό Καζαντζάκη.
2. Θα διατηρηθεί πλήρως η υπάρχουσα ρυμοτομία του Πάρκου.
3. Θα ανακατασκευαστούν οι δρόμοι, για να δεχθούν τα απαραίτητα δίκτυα άρδευσης και αποχέτευσης, και θα επιστρωθούν με υλικό κατάλληλο για βάδισμα.
4. Από τη μελέτη προβλέπεται η κοπή 64 δέντρων τα οποία είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους και για τις παρακείμενες περιουσίες, κυρίως επί των οδών Καζαντζάκη και Ξενοπούλου (από τα οποία 10 ήδη έχουν πέσει λόγω γήρανσης και καιρικών συνθηκών). Επίσης, θα γίνει εκκαθάριση της υποβαθμισμένηςχαμηλής βλάστησης. Στη θέση τους θα φυτευτούν 92 νέα δέντρα, 2841 θάμνοι, λουλούδια και αρωματικά φυτά σε όλο το Πάρκο και τουςθεματικούς κήπουςπου θα δημιουργηθούν.Συνεπώς το ισοζύγιο του πρασίνου είναι απολύτως θετικό.
5. Θα κατασκευαστεί αυτόματο σύστημα άρδευσης, καθώς και σύστημα πυρόσβεσης που δεν υφίσταται σήμερα.
6. Θα τοποθετηθούν 150 νέα φωτιστικά σώματα.
7. Θα κατασκευαστεί μία νέα σύγχρονη παιδική χαρά.
8. Θα κατασκευαστούν 2 σιντριβάνια.
9. Τέλος, σε ότι αφορά την περίφημη τσιμεντοποίηση, το μόνο τσιμέντο που θα πέσει στο Πάρκο είναι αυτό για την κατασκευή της δεξαμενής, (η οποία θα είναι σκεπασμένη), για την κατασκευή των 2 σιντριβανιών και για την κατασκευή των ρείθρων που θα συγκρατούν το χώμα. Συνεπώς, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο τσιμέντο δεν πρόκειται να πέσει και να είναι εμφανές στο Πάρκο.
10. Η συμβατική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι 15 μήνες.
Για όλες τις παραπάνω εργασίες έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Επίσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 293/2013 απόφασή του, έκρινε θετικά όλες τις παραπάνω προγραμματισμένες εργασίες.
Τέλος, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, καλεί τους πολίτες που επιθυμούν πληρέστερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση, να προσέρχονται στα Γραφεία της κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να τους παρέχονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το έργο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου